Afbeelding
Foto: Gemeente Leiderdorp

Afscheidstour burgemeester Laila Driessen

Algemeen

In november neemt ze officieel afscheid als burgemeester, maar vooruitlopend daarop beleefde Laila Driessen afgelopen week haar afscheidstour. Tijdens bezoeken aan verschillende doelgroepen was er tijd voor het ophalen van herinneringen en persoonlijke bedankjes over en weer. Het officiële afscheid van burgemeester Driessen is over ruim een maand.

Vanaf woensdag bezocht burgemeester Driessen in een gevarieerd programma jong en oud in Leiderdorp. Op deze middag was er een lunch bij Samen Vitaal en een ontmoeting met de voorleesvrijwilligers in de bibliotheek. Tijdens een gezellige muziekactiviteit in verpleeghuis Leythenrode werd de burgemeester door de bewoners toegezongen.

Donderdag bezocht burgemeester Driessen een 100-jarige dame in de Ommedijk, lunchte zij mee aan ‘De Langste Tafel’ in de Winkelhof en werden er pizza’s gebakken met jongeren in Dwars. In de middag opende de burgemeester het Activit ontmoetingscentrum voor kwetsbare ouderen aan de Zijldijk. Het diner werd genuttigd in de Crisisnoodopvang, waar de bewoners uitgebreid voor haar hadden gekookt. In de avond werd burgemeester Driessen ontvangen bij Asopos voor het dopen van een nieuwe boot. Een hele grote verrassing voor haar was, dat de boot naar haar vernoemd is!

Vrijdag startte de tour met een lunch, verzorgd door de kantinemedewerkers op het gemeentehuis. Daarna was burgemeester Driessen welkom in de Statenhof bij de Oekraïners. Later die middag werd zij ontvangen door de ondernemers en winkeliers van Leiderdorp en vanavond maakte zij ter afsluiting van de afscheidstour, samen met haar gezin, per boot een rondje Leiderdorp. Tijdens deze vaartocht waren er verschillende verrassingsoptredens door koren, dansgroepen en muzikanten uit Leiderdorp.

Officieel afscheid in november
Het officiële afscheid van burgemeester Driessen is over ruim een maand. Op zaterdag 4 november is er een afscheidsreceptie voor inwoners in het Atrium van het gemeentehuis. Een uitnodiging hiervoor verschijnt binnenkort in de kranten. Tijdens een buitengewone raadsvergadering op 7 november neemt burgemeester Driessen formeel afscheid. Deze bijeenkomst is op uitnodiging, maar wel voor iedereen te volgen via een livestream. Meer informatie hierover volgt ook binnenkort.

Burgemeester Laila Driessen laat Matthijs en David haar ambtsketen zien.
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant