Afbeelding

KBO-PCOB Lezing over Veiligheid

Algemeen

Afgelopen dinsdagmiddag 14 september opende KBO-PCOB Leiderdorp het winterprogramma met een lezing over ‘Veiligheid in en om het Huis’. Duidelijk een onderwerp dat veel ouderen bezighoudt, want met zo’n 50 toehoorders was de zaal nog nooit zo vol geweest.

Aan de hand van dia’s en filmpjes liet presentator Nico van den Beukel een dag uit het leven van een senior voorbij gaan, waarbij voortdurend gewezen werd op het voorkomen van onveilige situaties. Niet meteen uit bed springen, maar eerst even goed wakker worden, automatische vloerverlichting, beugels in de doucheruimte, natuurlijk de losliggende kleedjes, snoeren en rommel op de trap.

In de filmpjes speelde Hendrik Groen (Kees Hulst) de hoofdrol bij het tonen van de gevaren van de digitale wereld tijdens het winkelen en hoe je opdringerige types buiten de deur kan houden. 

Andere filmpjes gingen in op internetbankieren en oplichting via internet. Veiligheid is een onderwerp dat veel aandacht krijgt, maar het was duidelijk dat iedereen toch weer wat nieuwe dingen hoorde.

Uiteindelijk bleek er zoveel te vertellen en te beantwoorden, dat de altijd gezellige en belangrijke nazit erbij in dreigde te schieten. Maar daar stak gespreksleider Ellis Groothoff gelukkig een stokje voor. Er werd nog heel wat nagepraat over het onderwerp veiligheid, waarbij ook persoonlijke ervaringen werden uitgewisseld, voordat iedereen weer naar huis ging. Donderdagmiddag 19 oktober is de volgende bijeenkomst. Dan gaat het over het werk van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij.

Uit de krant