M. van Berkel: Op 1 oktober kunt u kijken hoe de rijstplanten erbij staan. Dit was op 26 augustus.
M. van Berkel: Op 1 oktober kunt u kijken hoe de rijstplanten erbij staan. Dit was op 26 augustus.

Open dag Land van Ons 1 oktober

Algemeen

Op zondag 1 oktober is de jaarlijkse open dag van perceel Oud Ade van Land van Ons. Het perceel bevindt zich op de Leidseweg 3 in Oud Ade, schuin tegenover de Vrouw Vennemolen. Tussen 12 en 15 uur vertellen telers en actieve betrokkenen hun verhaal over wat er allemaal gebeurt op het perceel. Ook is er een kraampje met producten uit de webshop van Land van Ons.

Land van Ons is een burgercoöperatie die landbouwgrond opkoopt om het landschap en de biodiversiteit te herstellen. Op het perceel in Oud Ade wordt daarvoor niet alleen samengewerkt met boeren en telers, maar ook met o.a. de universiteit, hogeschool en Holland Rijnland, het samenwerkingsverband van de gemeenten in de regio.

In de afgelopen periode is er veel gebeurd op het perceel. Zo zijn er cranberrystruiken, eetbare waterplanten en rijst geplant. Ook is er een systeem gebouwd om het grondwaterpeil van dit veengebied te verhogen. Wilt u kijken hoe dit eruitziet en hoe de planten erbij staan, dan bent u van harte welkom op de open dag op zondag 1 oktober. Toegang is gratis en registratie is niet nodig.

Uit de krant