Afbeelding

Tweede Burendag in Heemraadlaan

Algemeen

Komende zondag, tijdens de landelijke burendag, viert de Heemraadlaan voor de tweede keer Burendag. Vorig jaar was het een geslaagde borrel met ongeveer 90 buren die voor het eerst bij elkaar kwamen. Er was nog niet eerder iets georganiseerd.

Sindsdien is er een buren whatsapp-groep waar de buren regelmatig contact met elkaar hebben om dingen weg te geven of om elkaar ergens op te attenderen. De buren zijn enthousiast over het initiatief en voor de nieuwe buurtbewoners is het de uitgelezen kans om hun buurtgenoten te leren kennen.

Dit jaar viert de straat weer Burendag in de vorm van een Buurtborrel. ‘We hebben dit jaar ook de aangrenzende straten uitgenodigd. Dit komt doordat we in mei een voortuintjesmarkt hebben georganiseerd voor de hele buurt en de buurtbewoners uit de aangrenzende straten aangaven het zo leuk te vinden om contact te hebben met elkaar (de Schoutenstraat, Dijkgravenlaan, Baljuwstraat, en Schepenstraat).’

Men heeft met het budget van het Oranjefonds dit jaar twee springkussens kunnen huren voor de kinderen en kunnen ook nog wat lekkers kopen voor tijdens de borrel. De buren nemen zelf wat te eten en drinken mee. Er is een buurman die zorgt voor achtergrondmuziek, andere buren nemen statafels mee. Iedereen doet wat. 

Uit de krant