Afbeelding
Foto: Marc Wonnink

Zorgen over brommers op Laan van Berendrecht

Algemeen

Met hoge snelheid over de nieuw ingerichte Laan van Berendrecht. En dan niet met de fiets of snorfiets, maar met de brommer. Een bezorgde inwoner heeft de gemeente gevraagd om een onderbord ‘dus niet brommen’ toe te voegen.

In maart dit jaar werd de nieuwe Laan van Berendrecht opgeleverd. Voor voetgangers is een pad en voor fietsers en snorfietsers een pad. Brommers zijn niet welkom, maar geregeld rijden ze er wel overheen. Handhaven in het gebied is lastig. Snorfietsers moeten sinds begin dit jaar ook een helm op. Onderscheid tussen een snorfietser en bromfietser is bij een controle pas te zien als de tweewieler gepasseerd is. Handhavers moeten daarom een fuik opzetten, wat veel tijd kost.

Daar komt nog eens bij dat menig snorfiets is opgevoerd. Wat het nog minder duidelijk maakt of het een snorfietser of brommer betreft. Volgens de inwoner is het versmalde rijwielpad onveiliger geworden ten opzichte van de vorige situatie.

De gemeente laat in een reactie weten: ‘Het plaatsen van een extra onderbord ‘niet brommen’ heeft voor de handhaving geen toegevoegde waarde, immers brommen is al verboden op basis van het ‘fietspadbord’.’ Tot slot laat de gemeente weten dat handhaving de komende periode extra aandacht en controles uit gaat voeren in het gebied.

Uit de krant