Afbeelding

Alecto Dames 1 begint seizoen sterk met 2-1 overwinning op Forescate

Algemeen

Na een goede voorbereiding met een teamweekend in Groningen, veel oefenwedstrijden en na elkaar beter te hebben leren kennen was Alecto dames 1 klaar voor de start van het seizoen. Op zondag 10 september was het daar dan eindelijk tijd voor. Nadat het zonovergoten sportpark was gevuld met toeschouwers en er een goede warming up was gedraaid, kon de eerste wedstrijd van de competitie beginnen. Alecto mocht op eigen veld tegen de dames van Forescate aantreden.

Dat het de eerste wedstrijd was, was bij beide partijen te zien in de eerste paar minuten. Wat spanning en zenuwen uitten zich in ongeorganiseerd spel. Afspraken werden aan de kant van Alecto niet nagekomen en er werd regelmatig slordig balverlies geleden. Ook aan de kant van Forescate leek het nog niet te lopen zoals werd verwacht. Beiden teams bleven daardoor aan elkaar gewaagd en grote kansen werden nog niet gecreëerd. In het tweede kwart kwamen beide teams meer op gang en creëerden hierbij wel kansen. Door goed keeperswerk van Annick Weterings kon Forescate echter deze kansen niet verzilveren. Ook aan de kant van Alecto werd beter samen gespeeld en werd de cirkel hierbij vaker bereikt. 

Hierbij werd dan ook de eerste strafcorner van de wedstrijd gehaald door Alecto. Een mislukte strafcorner helaas, de bal kon niet worden gestopt op kopcirkel. Een kans verkeken zou je zeggen, maar niets is minder waar. De bal werd door Marit van der Kroft terug de cirkel in gebracht waarbij zij een voorzet gaf richting de tweede paal. Onderweg werd de bal nog aangeraakt en ging deze de lucht in. Een alerte Evi van Velzen tikte vanuit de lucht de bal het net in en dus tekende zij voor de 1-0! Vlak daarna scoorde Forescate helaas alweer de 1-1. Via een stuiterbal die door alles en iedereen gemist werd, behalve door de spits bij de tweede paal. Met een 1-1 stand zochten beiden teams de kleedkamer op. Alecto wilde in de tweede helft weer hun eigen spel gaan spelen, in plaats van het volgen van het ongeorganiseerde spel van Forescate.

Deze afspraak werd nageleefd en dit resulteerde direct in een doelpunt voor Alecto. Wederom na mooi voorbereidend werk van Marit van der Kroft was het nu Pien Nieboer die de bal bij de tweede paal mocht intikken. Met een 2-1 stand werd het laatste kwart ingegaan. Een kwart waarbij Alecto de 2-1 stand wilde verdedigen maar het liefst ook wilde uitbreiden, en waarbij Forescate vol op de aanval ging. Voor het publiek een enerverend kwart om te zien. Na 14 spannende minuten met kansen over en weer waren de laatste 3 minuten van de wedstrijd aangebroken. Met nog altijd de 2-1 stand op het scorebord was het aan Alecto om de wedstrijd volwassen uit te spelen.

Ondanks dat het een jonge ploeg is, deed Alecto dit succesvol. De laatste drie minuten werd balbezit gehouden door Alecto en zo kon iedereen opgelucht en blij ademhalen toen de scheidsrechter besloot af te fluiten. Een 2-1 winst waar hard voor gevochten is en een wedstrijd waarin mooie dingen zijn laten zien. 

Met een goed gevoel zal Alecto zich komende week voor gaan bereiden op de volgende wedstrijd tegen Westland dames 1. Die zal plaatsvinden op 17 september om 12:45 te Naaldwijk. Tot volgende week!

Uit de krant