Afbeelding

Mixed Use Statenhof op shortlist RAP

Algemeen

De jury heeft de shortlist van de Rijnlandse Architectuur Prijs 2023 bekend gemaakt: 9 unieke projecten in de Leidse regio sieren de lijst. Vanaf nu kan publiek een stem uitbrengen op haar favoriete ontwerp. Woensdagavond 11 oktober zal zowel de jury- als publieksprijs worden uitgereikt in Biopartner 5 (Bio Science Park)

De vakjury bestaat dit jaar uit Renske van der Stoep (Roffaa), Annemarie Jol (AM), Jan Nauta (Studio Nauta) en Dirk van Peijpe (De Urbanisten). Samen met juryvoorzitter Ton Verhoeven (VenhoevenCS) bezoeken zij de projecten en kiezen de winnaar van de juryprijs.

Mixed Use Statenhof

Architectenbureau Van Manen 

Opdracht: gemeente Leiderdorp

Het voormalig kantoorpand Statenhof is getransformeerd naar 206 woningen voor studenten en 36 woningen voor Oekraïense vluchtelingen. Om ontmoeten te stimuleren zijn er gezamenlijke voorzieningen zoals een studeerruimte, een woonkamer met een zit en poolbiljard, een grote keuken, een wasruimte en een gemeenschappelijk dakterras. In de plint bevinden zich winkels. Bij de transformatie is veel aandacht besteed aan de duurzaamheidsambitie.

Deze transformatie is een antwoord op de grote vraag naar woningen voor studenten en vluchtelingen in de Leidse regio op een locatie die goed bereikbaar is met het openbaar vervoer. Omdat studenten en bezoekers van de winkels op andere momenten behoefte hebben aan parkeren, kunnen de parkeerplaatsen als dubbelbestemming worden gebruikt.

Stemmen kan via www.rapleiden.nl/architectuurprijs

Uit de krant