Zwoegende deelnemers tijdens de 10de editie van het Groot Leiderdorps Dictee.
Zwoegende deelnemers tijdens de 10de editie van het Groot Leiderdorps Dictee. Foto: Corrie van der Laan

Laatste Groot Leiderdorps Dictee voor burgemeester

Algemeen

Ook dit jaar organiseert de Volksuniversiteit Leiderdorp (LVU), in nauwe samenwerking met de gemeente, weer het Groot Leiderdorps Dictee. Voor de elfde keer nodigt de LVU geïnteresseerde Leiderdorpers en mensen van elders uit om hieraan deel te nemen.

Het dictee vindt plaats op woensdag 11 oktober om 20.00 uur in de Raadzaal van het Leiderdorpse gemeentehuis. De gemeente onthaalt de deelnemers met koffie of thee vooraf en een hapje en een drankje na afloop.

De burgemeester van Leiderdorp, mevrouw Laila Driessen-Jansen, zal opnieuw het dictee dicteren. Helaas zal dat voor haar de laatste keer zijn: eind oktober treedt zij terug als burgemeester. De tekst van het dictee wordt ook dit jaar geschreven door Roland de Bonth, taalkundig onderzoeker van het Instituut voor de Nederlandse Taal.

Daarnaast zal er een dictee voor leerlingen van groep 8 van de Leiderdorpse basisscholen plaatsvinden. Het scholierendictee, dat weer wordt geschreven door oud-basisschooldirecteur en gemeenteraadslid Eric Filemon, wordt eveneens gehouden op woensdag 11 oktober in het Leiderdorpse gemeentehuis, maar dan in de middag.

Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij de LVU met een mailbericht aan info@volksuniversiteitleiderdorp.nl.

Uit de krant