De liftportalen in Brittenstein zijn flink opgeknapt. | Foto: Jort Gerritsma
De liftportalen in Brittenstein zijn flink opgeknapt. | Foto: Jort Gerritsma De liftportalen in Brittenstein zijn flink opgeknapt. | Foto: Jort Gerritsma

Leiderdorp door de seizoenen heen

Algemeen

Sinds zaterdag worden de verdiepingen van de beide panden van Brittenstein in Leiderdorp opgefleurd met een permanente foto-expositie ‘Leiderdorp door de seizoenen heen’. Elke verdieping biedt plaats aan één grote en twee kleinere foto’s waarop Leiderdorp in een van de seizoenen te zien is. Deze activiteit werd mede mogelijk gemaakt door bijdragen van de stichting Rijnhart Wonen. De foto’s zijn belangeloos gemaakt door EFL (Expo Foto Leiden).

De kale steriel aandoende wanden van de liftportalen van de gebouwen Brittenstein waren de bewonerscommissie een doorn in het oog. Na overleg met Rijnhart Wonen is gezocht naar een mogelijkheid daar met foto’s iets aan te doen. Zo kwam de commissie terecht bij RBF (RobBeurseFotografie). RBF legde dat idee voor aan de vorig jaar in het leven geroepen fotogroep EFL, een groepje creatieve amateurfotografen. EFL pakte het idee met beide handen aan en ging voortvarend en creatief aan de slag.

Vorig jaar november zijn de eerste foto’s gemaakt en acht maanden later de laatste. De foto’s laten zien hoe mooi Leiderdorp inclusief de omliggende polders in elk seizoen is.

Uit de krant