Afbeelding
Foto: pr

Inloopconcert Sander Beumer en Jan Verschuren

Algemeen

Op woensdag 21 juni zullen Sander Beumer (saxofoon) en Jan Verschuren (orgel) een Inloopconcert geven op het orgel in het Groot Auditorium van het Academiegebouw in Leiden.

Zij spelen muziekstukken van Théodore Dubois, Georg Friedrich Händel, René Duclos en Henryk Wieniawski. De saxofonist Sander Beumer behaalde zijn diploma Uitvoerend Musicus aan het Utrechts Conservatorium bij docenten Ed Bogaard en André Hemmers. Hij zette zijn studie voort bij Iwan Roth, aan de Hochschule für Musik in Basel, alwaar hij zich specialiseerde in hedendaagse kamermuziek. Tijdens zijn studie nam hij deel aan verschillende concoursen hetgeen resulteerde in finaleplaatsen en eerste prijzen. Jan Verschuren studeerde orgel bij Reitze Smits aan het Lemmensinstituut in Leuven en aan het Utrechts Conservatorium voor de graad ‘uitvoerend musicus’. Daarnaast volgde hij interpretatiecursussen bij Jan-Willem Jansen aan het conservatorium van Toulouse en Michel Bouvard aan het conservatorium van Parijs. In 1994 was hij finalist bij het nationaal orgelconcours in Leiden. Jan is organist van de Hartebrugkerk in Leiden en Universiteitsorganist van Leiden en Eindhoven.

Het concert begint om 13.00 uur.

De toegang tot de concerten is vrij. Adres is Rapenburg 73, 2311 GJ Leiden. Zie ook de website: www.universiteitleiden.nl/orgel

Uit de krant