Commissaris van de Koning Jaap Smit (links) ontving de profielschets voor de nieuwe burgemeester van Leiderdorp uit handen van Hugo Langenberg, voorzitter van de vertrouwenscommissie en fractieleider van de LPL.
Commissaris van de Koning Jaap Smit (links) ontving de profielschets voor de nieuwe burgemeester van Leiderdorp uit handen van Hugo Langenberg, voorzitter van de vertrouwenscommissie en fractieleider van de LPL. Foto: JP WITTEMAN

Bekendmaking burgemeester

Algemeen

Volgende week dinsdag wordt bekend wie de nieuwe burgemeester van Leiderdorp wordt. Aangezien de krant dan al bij de drukker ligt, kunnen we het bericht in de editie van woensdag 14 juni niet meenemen. Op deze website, www.leiderdorpsweekblad.nl, is uiteraard wel op dinsdagavond 13 juni het bericht te vinden over de nieuwe burgemeester.

De vertrouwenscommissie brengt die avond aan de gemeenteraad verslag uit over sollicitatiegesprekken die gevoerd zijn. Er worden twee kandidaten besproken. Dat gebeurt in een besloten vergadering.

Daarna volgt een openbare raadsvergadering waarin de naam van de nieuwe burgemeester van Leiderdorp bekend wordt gemaakt.

Uit de krant