Foto ter illustratie
Foto ter illustratie Foto: Corrie van der Laan

‘Beschamende raadsvergadering’

Algemeen

LEZERS SCHRIJVEN

Zie haar glimmen van trots als de Leiderdorpse burgemeester bekend maakt dat er 20 stemmen zijn voor een plan om de verkeerssituatie Rietschans-Touwbaan te verbeteren.

Dat hebben ze dan toch maar mooi gefikst… Laat me niet lachen. De extra raadsvergadering op 5 juni nav het dodelijk ongeval op de Rietschans in maart was een ronduit beschamende vertoning.

De burgemeester richt zich nauwelijks inhoudelijk tot de nabestaanden en de publieke tribune. Druk is ze wel met, zelfs nu, kibbelende raadsleden tot de orde roepen als het om procedurele zaken gaat. Wat heeft Leiderdorp toch behoefte aan een echte ‘burgervader’ of ‘burgermoeder’. 

En dan die raadsleden. Alleen de ChristenUnie toont echt spijt voor wat er mede door hen is fout gegaan. Het CDA heeft wel een mooie inleiding en D66 stelt scherpe vragen. Maar voor de rest is het een en al treurigheid. Raadsleden die de verantwoordelijke wethouders de hand boven het hoofd houden omdat ze nu eenmaal tot dezelfde partij behoren. Een wethouder die staat te schutteren als een schooljongen en moet toegeven dat hij alle 57 meldingen over de Rietschans door anderen heeft laten beantwoorden zonder ze zelf gelezen te hebben. Pas nadat het fout was gegaan heeft hij ze gezien. Hij staat erbij alsof hij het ook allemaal niet begrijpt.

En wat een contrast met de 3 insprekers, de moeder en opa van Nino en een derde betrokkene. Alleen deze 3 mensen bleven recht overeind, ondanks hun emoties. Diep respect hiervoor. Geen woorden van spijt van B&W.

Wat moeten ze hier in Leiderdorp op het gemeentehuis nog veel leren over communicatie met de burgers waar zij feitelijk voor zouden moeten opkomen. In de huidige samenleving wordt veel gesproken over excuses voor misstanden in het verleden. Ik heb ze gisteren op het gemeentehuis niet gehoord. Waarschijnlijk komen ze er ook niet. Te hoog gegrepen.

Ton Schilders

Disclaimer

De redactie ziet uw brieven met interesse tegemoet, maar behoudt zich het recht voor brieven taalkundig aan te passen, in te korten of niet te plaatsen. Brieven mogen niet meer dan 250 woorden bevatten. Ingezonden brieven worden alleen geplaatst met naam en adres. Plaatsing van een brief houdt geen instemming van de redactie met inhoud of strekking in.

Uit de krant