Het was zonovergoten afgelopen zaterdag. | Foto: Nadia Tjong Ayong
Het was zonovergoten afgelopen zaterdag. | Foto: Nadia Tjong Ayong Foto: Nadia Tjong Ayong

VIJL bij regionale skeelerwedstrijden

Algemeen

De ijsclubs van Leiderdorp, Alphen, Koudekerk, Woubrugge en Leiden hebben afgelopen zaterdag hun eerste skeelerwedstrijd verreden onder een strakblauwe hemel.

Terwijl deze eerste wedstrijd in Alphen aan den Rijn is gehouden, zal de tweede wedstrijd op 16 juni zijn op de Leiderdorpse skeelerbaan in het Weteringpark. 

Er was veel animo voor deze eerste skeelerwedstrijd met bijna tien deelnemers van de Vereniging IJssport Leiderdorp (VIJL) op een totaal van ruim 25 deelnemers. Deze wedstrijden zijn vooral bedoeld voor de jeugdleden die nog niet zo veel wedstrijd-ervaring hebben met skeeleren (of schaatsen in de winter). Hierdoor kunnen ze op een leuke manier aan het wedstrijdelement wennen.

De jeugdleden hebben tijdens deze wedstrijden de oefeningen van de wekelijkse skeelertrainingen in de praktijk kunnen brengen en velen zagen duidelijk de progressie die ze nu al gemaakt hebben. Er is nog plek voor jeugdleden bij de trainingen/lessen op de vroege woensdagavonden en voor volwassenen vanaf 19.30 uur. Kijk op de website van de vereniging voor de mogelijkheden: www.ijssportleiderdorp.nl.

Uit de krant