Afbeelding
Foto: Corrie van der Laan

Naam nieuwe burgemeester binnenkort bekend

Algemeen

Wie wordt de nieuwe burgemeester van Leiderdorp? Daar moet dinsdagavond 13 juni duidelijkheid over komen.

Dan brengt de vertrouwenscommissie, die sollicitatiegesprekken heeft gevoerd met de kandidaten, advies uit aan de gemeenteraad, en wordt de raad gevraagd een aanbeveling te doen voor de top 2 van kandidaten. Dat gebeurt in een besloten vergadering. De kandidaat die op nummer 1 staat moet volgens de gemeenteraad de nieuwe burgemeester worden.

Naam

Na de besloten vergadering volgt direct een openbare raadsvergadering waarin de naam van de beoogde burgemeester bekend gemaakt wordt. De ‘runner up’ blijft een goed bewaard geheim.

De aanbeveling van de gemeenteraad wordt, samen met het advies van de commissaris van de Koning, naar de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties gestuurd. Die draagt de kandidaat, na gedegen onderzoek, voor benoeming voor bij de koning. Koning Willem-Alexander benoemt de burgemeester vervolgens bij Koninklijk besluit.

Laila Driessen

Leiderdorp heeft een nieuwe burgemeester nodig omdat de huidige burgemeester, Laila Driessen, op 7 november 70 jaar wordt en dan verplicht met pensioen gaat. Haar opvolger wordt half november geïnstalleerd.

Uit de krant