Bloemen en knuffels als blijken van medeleven voor de nabestaanden van Nino.
Bloemen en knuffels als blijken van medeleven voor de nabestaanden van Nino. Foto: Corrie van der Laan

OM vervolgt vrachtwagenchauffeur die Nino doodreed

Algemeen

De vrachtwagenchauffeur die de 12-jarige Nino doodreed op de Rietschans, wordt door het Openbaar Ministerie vervolgt. Dat schrijft Omroep West.

De 44-jarige chauffeur wordt aangeklaagd voor aanmerkelijk onvoorzichtig rijgedrag met de dood tot gevolg. Het OM vindt dat hij op een verwijtbare manier onvoorzichtig heeft gereden.

Nino werd op 10 maart op zijn fiets aangereden op de Rietschans terwijl hij onderweg was naar zijn school in Leiden. Een overleed ter plekke. Een petitie om de weg veiliger te maken werd 15.250 keer getekend.

Extra raadsvergadering

Tijdens een extra raadsvergadering op 5 juni moet duidelijk worden welke aanvullende verkeersmaatregelen genomen kunnen worden op de Rietschans/Touwbaan. Daarvoor wordt alles in kaart gebracht. Dit moet wel zorgvuldig gebeuren, aldus Bob Vastenhoud, de wethouder die sinds vorig jaar ‘verkeer’ in zijn portefeuille heeft. “We nemen geen maatregelen die weer op een andere plek de verkeerssituatie onveilig maakt”. Daarom moet, om met een goed onderbouwd voorstel te kunnen komen, worden gewacht op uitgewerkt deskundig advies.

Uit de krant