Marleen Vink van Sement Wonen & Vastgoed overhandigt de cheque aan voorzitter Frank Mittertreiner van de Voedselbank Leiden e.o.
Marleen Vink van Sement Wonen & Vastgoed overhandigt de cheque aan voorzitter Frank Mittertreiner van de Voedselbank Leiden e.o. Foto: PR

Cheque van Sement voor Voedselbank

Algemeen

Sement Wonen & Vastgoed, een onderneming uit Gouda, heeft onlangs een cheque van €770 euro aan Voedselbank Leiden overhandigd. De donatie komt voort uit een samenwerking die Sement 4 jaar geleden is aangegaan met de Voedselbank.

Marleen Vink, werkzaam binnen Sement Wonen & Vastgoed, legt uit: “Wij zijn een arbeidsbemiddelingsbureau gespecialiseerd in de wonen & vastgoed sector, dus wij werken veel samen met woningcorporaties. Wij vonden het belangrijk om ook maatschappelijk een steentje bij te dragen, dus wij hebben gezegd van elke detachering die wij doen, dragen wij per gewerkt uur van een kandidaat 1 euro af aan de lokale Voedselbank.”

Het bedrag van 770 euro kwam tot stand doordat woningcorporatie Rijnhart Wonen het originele bedrag van 385 euro verdubbelde. Martin de Roij van Rijnhart Wonen was aanwezig bij de overhandiging. “Wij vonden het een heel goed idee om als maatschappelijke organisatie, als woningstichting, dat bedrag van Sement van 385 euro te verdubbelen”.

Frank Mittertreiner, voorzitter van de Voedselbank Leiden, nam de cheque in ontvangst en geeft aan erg blij te zijn met de donatie. “Wij hebben als organisatie vooral voedsel nodig, maar het is ook geen geheim dat wij soms voedsel moet bijkopen omdat wij onze klanten graag een goed pakket willen geven. Voor een groot gedeelte kan dit uit de voedselstromen die er zijn maar voor een gedeelte moeten we dat ook zelf bij kopen.”

Uit de krant