Een watertappunt van Oasen in Hazerswoude-Rijndijk.
Een watertappunt van Oasen in Hazerswoude-Rijndijk. Foto: Corrie van der Laan

Leiderdorp krijgt openbaar watertappunt

Algemeen

Het kan niet missen, ook in Leiderdorp komt een openbaar watertappunt. Een motie waarin PvdA-GroenLinks raadslid Sem Overduin het college vraagt om samen met drinkwaterbedrijf Oasen te onderzoeken waar in Leiderdorp zo’n voor iedereen toegankelijke kraan kan komen, werd maandagavond 22 mei door de voltallige gemeenteraad gesteund.

Door: Corrie van der Laan

Verantwoordelijk wethouder Bob Vastenhoud zei blij te zijn met de motie. “We zijn al stappen aan het zetten om te kijken hoe we dit kunnen waarmaken”, kon hij melden. Binnenkort komt daar meer informatie over.

Begin dit jaar was de gemeente nog heel terughoudend als het ging over het realiseren van openbare watertappunten. In januari verzocht bestuurslid Esther Honsbeek van de Leiderdorpse natuurspeeltuin de gemeente om mee te werken aan een watertappunt nabij de ingang van de speeltuin in park De Bloemerd. Zij had al het nodige vooronderzoek gedaan en wist dat Oasen enthousiast was en dat de kosten voor de gemeente gering zouden zijn. Maar de officiële aanvraag moest van de gemeente komen. Honsbeek kreeg toen een duidelijk ‘nee’ op haar vraag of de gemeente die aanvraag wilde doen. Met als argument dat de gemeente geen beleid heeft als het gaat om openbare watertappunten.

Inmiddels is dat blijkbaar veranderd. En als het aan de gemeenteraad ligt, blijft het niet bij één watertappunt bij de natuurspeeltuin. In de motie wordt gevraagd om ook te kijken naar andere locaties waar veel fietsers en wandelaars langs komen, zoals park De Houtkamp, het Jaagpad langs de Oude Rijn, de Hoofdstraat ter hoogte van het Limesaquaduct en de Vadedoplas in de Munnikkenpolder.

Uit de krant