Huibrecht Bos tijdens een eerder dilemmadebat.
Huibrecht Bos tijdens een eerder dilemmadebat. Foto: PR

Leiderdorp, schilderachtig of kleurloos?

Algemeen

Hoe aantrekkelijk is Leiderdorp? En wat moet er gebeuren en vooral ook níet gebeuren om van Leiderdorp de fijne woonomgeving te maken? Daarover gaat het Dilemmadebat met de titel ‘Leiderdorp, schilderachtig of kleurloos?’ dat plaatsvindt op donderdag 25 mei om 20.15 uur in de Dorpskerk aan de Hoofdstraat 19 in Leiderdorp.

Het debat richt zich op het behoud van de dorpscultuur in een dorp dat in vijftig jaar is uitgegroeid tot een kleine stad. Hoe kan Leiderdorp zich onderscheiden van andere dorpen en de stad Leiden? Hoe maken de inwoners het wonen in dit dorp bijzonder? Zijn er genoeg voorzieningen en hoe kan het dorp aantrekkelijk blijven voor jongeren en gezinnen?

De eerste spreker van de avond is Rudo Slappendel, in Leiderdorp bekend als radiomaker en ondernemer. Hij spreekt over wat Leiderdorp bijzonder maakt en hoe het dat in de toekomst kan blijven, naast en tussen steden in de Randstad. De tweede spreker is Will van Gessel, voormalig eigenaar van de Spar buurtsuper en een bekend gezicht in Leiderdorp. Hij gaat in op de groei van Leiderdorp en hoe hierbij de identiteit is behouden (of veranderd). Daarnaast is er een intermezzo met burgemeester Laila Driessen.

Het belooft een interessante avond te worden met veel verschillende perspectieven. Iedereen is welkom om deel te nemen en zijn of haar mening te geven. De avond wordt geleid door Huibrecht Bos.

Uit de krant