Leerlingen van het Visser 't Hooft Lyceum Leiderdorp hollen hun rondjes over de velden van Velocitas.
Leerlingen van het Visser 't Hooft Lyceum Leiderdorp hollen hun rondjes over de velden van Velocitas. Foto: PR

Hollen voor Alpe d’HuZes

Algemeen

Zo’n driehonderd leerlingen van het Visser ’t Hooft Lyceum in Leiderdorp renden vorige week woensdag zoveel mogelijk rondjes over een parcours op de velden van korfbalvereniging Velocitas. Daarmee zamelden ze geld in voor Alpe d’HuZes.

De sponsorloop was georganiseerd door Pieter Snaterse en Mariska Kasper, respectievelijk schoolleider voor leerjaar 3 havo/vwo en leerkracht lichamelijke opvoeding van het Visser ’t Hooft Lyceum Leiderdorp. Zij doen op zondag 1 juli mee aan de Alpe d’HuZez. Snaterse hoopt de Alpe d’Huez viermaal op te fietsen, Kasper schat in dat het haar zeker tweemaal lukt.

De meeste mensen kennen Alpe d’HuZes inmiddels wel. Het evenement in zuidoost Frankrijk wordt jaarlijks georganiseerd om geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker en voor verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met kanker. Op één dag beklimmen 5.000 deelnemers fietsend, hardlopend, of wandelend maximaal zes keer de Alpe d’Huez, onder het motto ‘opgeven is geen optie’. De deelnemers laten zich sponsoren en zamelen zelf geld in met diverse acties.

Een van die acties was dus de sponsorloop op het Visser ‘t Hooft Leiderdorp. Alle leerlingen uit de eerste drie leerjaren deden daaraan mee. Ze liepen minimaal vier rondjes, het record was veertien. De organisatoren hadden er een feestelijk evenement van gemaakt. Er schalde een lekker muziekje uit de speakers en wie nog energie over had kon zich uitleven op de megagrote stormbaan.

Wat de sponsorloop heeft opgebracht, wordt pas later bekend. “De leerlingen moeten eerst nog cashen bij hun sponsoren”, zegt Snaterse.

Wie ook een bijdrage wil leveren aan de sponsoractie van het Visser ‘t Hooft Leiderdorp kan dat doen via de QR-code hieronder.

Afbeelding

Uit de krant