Op de Rietschans is ter hoogte van het Leo Kannerschool P.C. Hooftcollege met gele verf en aandachtspalen een oversteekplek gecreëerd.
Op de Rietschans is ter hoogte van het Leo Kannerschool P.C. Hooftcollege met gele verf en aandachtspalen een oversteekplek gecreëerd. Foto: Corrie van der Laan

Tijdelijke oversteekplaats op plek waar Nino verongelukte

Algemeen

Op de Rietschans ter hoogte van de bushalte bij het Leo Kanner P.C. Hooftcollege is vorige week een oversteekplek voor de leerlingen van de school gemaakt. Een brede strook wegdek is geel geverfd, geflankeerd door witte strepen. Aan beide kanten staan op enkele meters van de oversteek felgekleurde accentpalen. In ieder geval tot aan de zomervakantie zullen er rond de tijd dat de school in- en uitgaat oversteekbegeleiders worden ingezet. 

De gemeente heeft de maatregelen genomen naar aanleiding van het vreselijke ongeval op 10 maart waarbij de 12-jarige Nino van der Zeeuw, op weg naar zijn school in Leiden, op dit punt werd aangereden door een vrachtwagen en ter plekke overleed. De moeder van Nino zet zich sinds de dood van haar zoon in om de Rietschans en de Touwbaan veiliger te maken. Daarbij gesteund door een door sympathisanten gestarte petitie, die door 15.000 mensen is ondertekend. Volgens Kirsten van der Zeeuw is bij de gemeente al jaren bekend dat de T-kruising Rietschans-Touwbaan een gevaarlijk punt is. Op 21 april, bij de overhandiging van de petitie aan de nestor van de gemeenteraad, drong ze er nogmaals op aan om zo snel mogelijk actie te ondernemen om te voorkomen dat andere ouders de nachtmerrie moeten doorleven waarin zij terecht is gekomen. 

De oversteekplek die nu is gecreëerd is slechts een tijdelijke maatregel. Een voorstel voor andere maatregelen die de verkeerssituatie veiliger moeten maken, wordt op maandagavond 5 juni tijdens een ingelaste raadsvergadering voorgelegd aan de gemeenteraad. Dan worden ook de verkeersrapporten besproken die zijn opgesteld naar aanleiding van het tragische ongeval. 

Uit de krant