Leden van de KBO-PCOB Leiderdorp brengen een toost uit op het nieuwe jaar. | Foto: PR
Leden van de KBO-PCOB Leiderdorp brengen een toost uit op het nieuwe jaar. | Foto: PR Foto: PR

Nieuwjaarsbijeenkomst met jubileumtintje

Algemeen senioren

Voor de eerste bijeenkomst in 2023, op dinsdag 17 januari in een zaal van de Scheppingskerk, had KBO-PCOB Leiderdorp dit keer geen spreker of andere gast uitgenodigd. De middag startte met een kopje koffie of thee met een lekker gebakje en bij de opening werd uitgelegd waaraan dat gebakje te danken was: de Katholieke Bond van Ouderen (KBO) en de Protestants Christelijke Ouderenbond (PCOB) zijn vijf jaar geleden officieel gefuseerd tot de KBO-PCOB Leiderdorp.

Zoals een van de oud-bestuursleden zei, werd er voor die tijd ook al goed samengewerkt, maar vijf jaar geleden is dit dan ook echt officieel vastgelegd. En zo constateerden de aanwezigen, dat was een goede keuze. Ieder afzonderlijk waren de verenigingen niet in staat geweest om hun leden te bieden wat nu mogelijk is; maandelijks een gezellige middag, in de zomermaanden vervangen door een koffieochtend, een busreis en een boottocht. En ook is het op deze manier natuurlijk iets eenvoudiger om voldoende geschikte bestuursleden te vinden.


Scrabbelen

De middag ging verder in de vaste vorm: gezellig samen bezig zijn. De vorige keer was er aandacht voor het herkennen van kunstwerken in de openbare ruimte van Leiderdorp. Sommige aanwezigen vertelden dat ze nog steeds met andere ogen om zich heen kijken, als ze door het dorp lopen; waar is dat kunstwerk? Dit keer werd het scrabbelen; per tafel proberen om samen zoveel mogelijk punten te verzamelen door de letters slim in woorden neer te leggen.

Na het enthousiaste spelen, was het plezierig napraten onder het genot van een glaasje fris of wijn. De volgende bijeenkomst staat alweer in de agenda’s.

Uit de krant