'Mensen kunnen er op rekenen dat we iedere vraag met zorg behandelen.'
'Mensen kunnen er op rekenen dat we iedere vraag met zorg behandelen.' Foto: PR

Elke woensdag inloopspreekuur bij budgetcoach

Algemeen

 Administratie bijhouden, het ‘huishoudboekje’ op orde brengen en rekeningen betalen. Voor sommige mensen kan dit ingewikkeld zijn en stapelt het zich op, waardoor zij niet goed weten waar ze moeten beginnen. De budgetcoach van Incluzio Leiderdorp biedt uitkomst, helpt en ondersteunt. Iedere woensdag houdt de budgetcoach van 10.00 tot 12.00 uur een inloopspreekuur.  

Ieder huishouden in Nederland heeft er op dit moment mee te maken: stijgende gas- en energierekening en duurdere dagelijkse boodschappen. “Mensen kunnen hierdoor het overzicht op hun financiën verliezen en een aanmaning of boete wil je voorkomen”, zegt Melissa Guijt-Serlier, budgetcoach bij Incluzio. 


Behoefte

De sociaal werkers van Incluzio Leiderdorp hebben met veel inwoners contact. Steeds vaker horen zij verhalen over hoe meer mensen moeite hebben om maandelijks rond te komen. “Daarom besloten we te bekijken hoe we deze mensen kunnen begeleiden bij en ondersteunen met hun financiële vragen”, verduidelijkt Guijt-Serlier. “Mensen kunnen er op rekenen dat we iedere vraag met zorg behandelen.”


Inlopen of afspreken

Inwoners van Leiderdorp kunnen iedere woensdagochtend langskomen tijdens het spreekuur van 10.00 tot 12.00 uur in gebouw Dwars in De Bloemerd (naast de sporthal). Het wordt inmiddels drukbezocht. Veel mensen komen langs voor ondersteuning bij brieven van of voor bijvoorbeeld de overheid. Het is ook mogelijk telefonisch of via de mail contact op te nemen met de budgetcoach voor bijvoorbeeld een korte vraag of voor het maken van een afspraak. “Ik kan bij iemand thuis langsgaan, maar de afspraak kan ook op kantoor in De Sterrentuin plaatsvinden”, verduidelijkt Guijt-Serlier. “Het gaat voornamelijk om een kortdurende financiële begeleiding. Met de juiste tips en adviezen helpen we mensen op weg, waardoor zij daarna zelfstandig verder kunnen. En natuurlijk kunnen ze contact opnemen als ze op een later moment nog een vraag hebben.”


Voor wie?

Tijdens het wekelijkse inloopspreekuur is iedereen welkom. “We zijn er voor jong en oud. Bij iedere leeftijdsgroep spelen weer andere vragen en problemen op het gebied van financiën. “Het is fijn om mensen te helpen en ondersteunen, zodat zelf weer het overzicht hebben en houden.”
Kijk voor meer informatie over de budgetcoach van Incluzio Leiderdorp op www.incluzioleiderdorp.nl. Of mail leiderdorp@incluzio.nl of bel (071) 541 35 36.

Uit de krant