Allemaal op de foto met Sinterklaas. Organisator Alie staat tweede van rechts.
Allemaal op de foto met Sinterklaas. Organisator Alie staat tweede van rechts. Foto: Carolien van Leeuwen

Sint bezoekt Alie’s kinderbingo

Algemeen Wijknieuws

 Zaterdagmiddag 26 november organiseerde Alie Oudshoorn voor de tweede keer een kinderbingo in Buurtkamer De Hoeksteen aan de Houtschans 107 in Leiderdorp. Zij werd daarbij geassisteerd door haar vaste kompaan Riek Hemerik. 

Er hing een gezellige en gemoedelijke sfeer in het zaaltje waar een tiental kinderen met hun ouders de bingokaarten invulden. Ook vier dames op leeftijd deden voor de gezelligheid mee. Er werden zes rondes gespeeld en nog een extra ronde voor volwassenen. Er waren weer mooie prijzen te winnen, voornamelijk speelgoed, maar ook vleesbonnen voor de volwassenen. Ook kregen alle aanwezigen gratis drinken en de kinderen snoepgoed. De bingokaarten voor de kinderen kostten slechts drie euro voor zes rondes. Dat alles met dank aan de sponsoring door winkeliers van Winkelhof.


Sinterklaas!

Rond 16.00 uur werden Sinterklaasliedjes ingezet, iedereen zong luidkeels mee. Onder enthousiast gejuich kwam Sinterklaas met één van zijn pieten binnen. De Sint besteedde persoonlijke aandacht aan alle kinderen, waarbij hij voorlas uit zijn ‘grote boek’. Voor alle kinderen had hij een chocoladeletter en een grote mandarijn meegenomen. Omdat de goedheiligman het heel erg druk heeft, had hij Alie gevraagd om dit na afloop aan de kinderen te geven.


‘Alie bedankt!’

Sinterklaas zei zeer vereerd te zijn dat hij was uitgenodigd en om Alie daarvoor te bedanken, vroeg hij de helft van de aanwezigen te zingen ‘Alie bedankt, Alie bedankt, Alie, Alie, Alie bedankt’. De andere helft zong tegelijkertijd ‘Dag Sinterklaasje, dag!’. Onder luid gezang vertrok de Sint naar zijn volgende adres. Piet gooide nog een paar handen pepernoten naar de uitgelaten kinderen.


Volgende bingo?

Alie zou graag in december nog een Kerstbingo voor volwassenen willen organiseren in De Hoeksteen. Haar voorkeur gaat uit naar een avond. Zij gaat nog overleggen met Rijnhart Wonen of daar ruimte voor is.

Sinterklaas met Bowie (3 jaar) en Djodi (6 jaar).

Uit de krant