Onder toeziend oog van de leden ondertekenen voorzitters Kees Wassenaar (Stichting Ruiterschool Liethorp) en Miranda Giel (Vereniging Liethorp) de intentieverklaring om toe te werken naar een duurzame organisatie.
Onder toeziend oog van de leden ondertekenen voorzitters Kees Wassenaar (Stichting Ruiterschool Liethorp) en Miranda Giel (Vereniging Liethorp) de intentieverklaring om toe te werken naar een duurzame organisatie. Foto: PR

Weer toekomst voor Manege Liethorp

Algemeen clubs en verenigingen

Manege Liethorp is door het oog van de naald gekropen. Een jaar geleden zag het er slecht uit voor de manege die sinds 1967 is gevestigd in het Leiderorpse sport- en recreatiepark de Bloemerd. Sterk stijgende kosten in combinatie met de coronacrisis duwde de organisatie in de rode cijfers en sluiting lag op de loer. Maar nu ziet het ernaar uit dat de neerwaartse spiraal omgebogen wordt. Enkele ouders van jeugdleden hebben een bedrijfsplan opgesteld waarmee Liethorp weer toekomstbestendig moet worden. 


Uitdagingen

Met het bedrijfsplan is aangetoond dat ruitersport belangrijk is voor de gemeente Leiderdorp en omgeving. Er staat ook in dat het lesprogramma uitdagend en uitgebreider moet worden. Een uitdaging wordt bovendien om de zo noodzakelijke vrijwilligers te werven en behouden. Om de doelen te bereiken, is een stabiele en duurzame organisatie noodzakelijk. 


Intentieverklaring

Een belangrijke stap daarin is het samensmelten van de Stichting Ruiterschool Liethorp (eigenaar van de accommodatie) en Vereniging Liethorp (gebruiker van de accommodatie). Vorige week donderdag, tijdens een druk bezochte informatiebijeenkomst voor de leden, tekenden voorzitters Kees Wassenaar van de stichting en Miranda Giel van de vereniging een intentieverklaring om toe te werken naar een duurzame organisatie. Tijdens de bijeenkomst boden ook vele leden hun hulp aan.


Meer paarden en pony’s

De effecten van het nieuwe bedrijfsplan zullen al snel zichtbaar worden, zo laat een van de adviseurs van Liethorp weten in een persbericht: “De komende tijd zal flink geïnvesteerd worden in de manege. Er komen meer paarden en pony’s en er wordt gezorgd voor uitmuntende verzorging. Dan kan de wachtlijst worden weggewerkt en is er weer voldoende ruimte voor nieuwe leden. Ook kunnen leden leren springen en mennen maar vooral veel plezier hebben. Liethorp gaat investeren in de accommodatie en opent haar terras zodat iedereen met consumptie van de voorjaarszon kan genieten. Liethorp wordt weer een plek om te genieten van jong tot oud met het hele gezin!”

Uit de krant