Burgemeester Laila Driessen stapt in voor het eerste ritje in de Max Mobiel, haar echtgenoot Leon is de chauffeur.
Burgemeester Laila Driessen stapt in voor het eerste ritje in de Max Mobiel, haar echtgenoot Leon is de chauffeur. Archieffoto: Vera IJzelenberg

Vrijwillige chauffeurs nodig voor Max Mobiel

Algemeen Maatschappelijk

Tijdens de Jaarmarkt Leiderdorp begin september dit jaar presenteerde burgemeester Laila Driessen de Max Mobiel. Maar sinds die tijd staat het tweepersoons elektrische autootje grotendeels stil. Het probleem: een gebrek aan vrijwilligers die zich willen inzetten als chauffeur. 

De Max Mobiel, die zijn vaste standplaats in de parkeergarage van Winkelhof heeft, is bedoeld om mensen met een mobiliteitsbeperking van en naar het winkelcentrum of een andere bestemming binnen Leiderdorp te brengen. Voor het luttele bedrag van slechts één euro. Maar deze service kan nog niet van start gaan zolang er niet genoeg chauffeurs zijn. Welzijnsorganisatie Incluzio Leiderdorp, die de Max Mobiel-service coördineert, doet dan ook een dringende oproep aan Leiderdorpers om zich hiervoor op te geven.

De Max Mobiel onderscheidt zich van andere mobiliteitsoplossingen door mensen aan de voordeur op te halen en zo nodig even mee te lopen tot aan de plek van bestemming. Er kan één passagier per rit meegenomen worden. Daarnaast is er ruimte voor een rollator, inklapbare rolstoel of hulphond.

Het rijden in de Max Mobiel mag al met een brommerrijbewijs. Wie zich wil aanmelden als vrijwillige chauffeur kan mailen met Ada Telgen van Incluzio via atelgen@incluzio.nl.

Uit de krant

Uit de krant