De eerste groep cursisten wordt begroet door wethouders Daan Binnendijk en Bob Vastenhoud. | Foto: C. v.d. Laan
De eerste groep cursisten wordt begroet door wethouders Daan Binnendijk en Bob Vastenhoud. | Foto: C. v.d. Laan Foto: Corrie van der Laan

Oudere automobilisten frissen hun kennis op

Algemeen senioren

Welke uitdagingen kom je tegen als oudere automobilist en hoe ga je daarmee om? En hoe zit het met de verkeersregels, welke zijn er bijgekomen of veranderd? Allemaal zaken die aan de orde komen tijdens de opfriscursus voor oudere autobestuurders die Veilig Verkeer Nederland organiseert in Leiderdorp.

Afgelopen woensdag was de eerste cursusdag, morgen, woensdag 23 november, is de tweede, en wie dat wil kan daarna nog een individuele praktijkrit met instructeur maken.

De belangstelling voor de gratis cursus, waarvoor zowel Leiderdorpers als Zoeterwoudenaren konden inschrijven, was overweldigend. Er waren dertig plekken, verdeeld over twee groepen en die waren in een mum van tijd volgeboekt. Bovendien stonden er vijftig mensen op de wachtlijst. De cursus is officieel voor 50-plussers maar in de praktijk zijn vrijwel alle deelnemers boven de 65 jaar. Ze staan nog middenin het leven, hebben een auto maar rijden daar niet heel vaak meer in. Wanneer ze achter het stuur gaan zitten, willen ze dat wel veilig en verantwoord doen. Vandaar dat ze weer eens in de lesbanken plaatsnamen.

De eerste groep startte 16 november om 10.00 uur startte. Wethouders Daan Binnendijk (CDA) van ouderenzaken en Bob Vastenhoud (PvdA-GroenLinks) van verkeer kwamen de cursisten succes wensen. Beide wethouders waren onder de indruk van het grote animo voor de cursus. “Het lijkt me goed om te kijken of we vaker zo’n opfriscursus naar Leiderdorp kunnen halen”, zei Vastenhoud achteraf.

Uit de krant