De aankomst van de pakjesboot in 2021, met Sinterklaas en zijn helpers op de voorplecht. | Archieffoto: C. v.d. Laan
De aankomst van de pakjesboot in 2021, met Sinterklaas en zijn helpers op de voorplecht. | Archieffoto: C. v.d. Laan Foto: Corrie van der Laan

Sinterklaas komt morgen aan in Leiderdorp

Algemeen Evenement

Komende zaterdag, 19 november, komt de pakjesboot met de Sinterklaas en heel veel pieten aan boord aan in Leiderdorp.

Rond 10.00 uur meert de boot aan bij de Ockenrode, ter hoogte van de Tollenaersingel. Aan boord zullen ook de groepen 1, 2, en 3 van basisschool Elckerlyc zijn, die eerder die ochtend de grote kindervriend tegemoet zijn gevaren. Sinterklaas rekent er natuurlijk op dat er heel veel kinderen met hun (groot)ouders op de kade staan om hem op te wachten. Zij hoeven zich niet te vervelen want muziekpieten van Tamarco en andere bands zorgen voor muzikaal vermaak.


Rondrit

Nadat burgemeester Laila Driessen Sinterklaas welkom geheten heeft, zal de goedheiligman heel veel handjes schudden terwijl de pieten pepernoten uitdelen. Vervolgens stapt Sinterklaas in de mooie open koets die al klaar staat aan het begin van de Hoofdstraat. Dan begint een rondrit door het dorp met een aantal stops om nog veel meer kinderhandjes te schudden. 

De tocht gaat eerst door het oude deel van Leiderdorp. Om 11.00 uur komt de koets aan bij de Oranjegalerij waar Sinterklaas uitstapt om een woordje te wisselen met de Leiderdorpers die zich daar verzameld hebben. Dan vervolgt hij zijn weg richting het gemeentehuis. Na een korte lunchpauze gaat de stoet verder richting winkelcentrum Santhorst waar de tweede stop staat gepland. Daar wordt de Sint met zijn entourage verwacht om 13.00 uur. 


Feest met Ernst en Bobbie

Vervolgens gaat de route verder naar de Baanderij. Op het parkeerterrein van de woonboulevard is het al vanaf 13.15 uur feest. Eerst treedt dansschool De Rode Sneakerz op en is er een DJ, en om 13.45 uur start het bekende tv-duo Ernst en Bobbie met een Sinterklaasshow. Zij verwelkomen de goedheiligman en zijn pieten rond 14.00 uur en maken er met elkaar en het publiek een gezellige boel van.

Vanaf de Baanderij brengt de koets Sinterklaas naar het eindpunt van de rit: de Winkelhof. De aankomst daar staat gepland om 15.15. Sinterklaas zal door het winkelcentrum lopen om zoveel mogelijk mensen gedag te zeggen. 


De organisatie van de intocht is in handen van Stichting Sint Nicolaas Leiderdorp en komt mede tot stand dankzij: winkelcentrum Winkelhof, AH Winkelhof, winkelcentrum Santhorst, AH Santhorst, Oranje Galerij, Baanderij, Leiderdorpse Ondernemersvereniging, gemeente Leiderdorp, Stichting Vrienden van het Oude Dorp, Unity.Nu, de Leiderdorpse Reddingsbrigade, EHBO Leiderdorp, de brandweer en politie Hollands-Midden, muziekvereniging Tamarco, Uitgeverij Verhagen en heel veel vrijwilligers.

Uit de krant