Zanger Kees Versluys bracht 'Elvis' een avondje naar Grand Café Hofplein. | Foto: PR
Zanger Kees Versluys bracht 'Elvis' een avondje naar Grand Café Hofplein. | Foto: PR Foto: PR

‘Elvis’ was even in Leiderdorp

Algemeen

Voor even was de legende Elvis Presley niet dood, maar was hij gewoon in Leiderdorp. Zondagavond organiseerde Grandcafé Hofplein aan het Winkelhof een speciale Elvis dinneravond. Ruim zestig mensen waren op het evenement afgekomen, waar de optredens van zanger Kees Versluys en een zes gangendiner elkaar afwisselden.

Kees Versluys is de beste Nederlandse Elvis imitator, zo trad hij in mei nog op als Elvis in het Circustheater op Scheveningen. Het Leiderdorpse ondernemer duo Nico en Priscilla van Hofplein waren daarbij en besloten hem te vragen voor een dinnershow. Versluys reageerde gelijk enthousiast en er werd een datum geprikt. De avond werd opgeluisterd door Elvis-fan en -verzamelaar Robin Klarenbeek, die voorafgaand aan de optredens verhalen over Elvis vertelde en originele items liet zien.

Aan het begin van het de avond gaf Kees aan dat hij een bijzondere band heeft met Leiderdorp; zijn carrière begon in 1984 in het dorp. Hij had toen de Leiderdorpse Aad van Delft als manager die ervoor zorgde dat hij regelmatig optrad in de Leidse regio. In 1993 deed Kees Versluys mee aan de Soundmixshow van Hennie Huisman, daar trad hij op als Paul Anka. Dit optreden leverde veel publiciteit, omdat Kees tegen een camera aanliep en daardoor met bebloed hoofd optrad. 

Grandcafé Hofplein organiseert vier keer per jaar all-in themafeesten en vier keer per jaar de muzikale bingo ‘Zingo’. De pilot met de dinnershow is nu ook goed bevallen, dus vanaf 2023 zullen deze shows ook meerdere keren per jaar georganiseerd worden.

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant