Gezellige drukte op het speciaal voor de gelegenheid gecreëerde terras op het plein voor de Hema. Op de achtergrond treedt het koor Young@Heart op.
Gezellige drukte op het speciaal voor de gelegenheid gecreëerde terras op het plein voor de Hema. Op de achtergrond treedt het koor Young@Heart op. Foto: Medea Hempen

20e editie winkelochtend voor ouderen was druk en gezellig

Algemeen senioren

Het was woensdagochtend 9 november druk en gezellig in Winkelhof. In het Leiderdorpse winkelcentrum werd voor de twintigste keer een speciale winkelochtend georganiseerd voor ouderen en mensen met een functiebeperking en dat was ook dit keer weer een groot succes. Er kwamen zo’n zeshonderd bezoekers op af, vooral uit Leiderdorp maar ook uit Leiden, Woubrugge en Zoeterwoude.

Zij werden verwend met gratis koffie met gebak, entertainment in de vorm van een goochelaar en live muziek door een accordeonspeler en het koor Young@Heart. De winkeliers hadden gezorgd voor speciale aanbiedingen en er waren informatiekramen van verschillende zorg- en welzijnsorganisaties. Leerlingen uit het derde leerjaar van Visser ’t Hooft Lyceum Leiderdorp staken de handen uit de mouwen bij de horeca en ze begeleidden bezoekers die extra hulp nodig hadden. Ook de Lions Club Leiderdorp verleende weer medewerking. 

De bezoekers genoten met volle teugen. Marian Oosterheert van de Zonnebloem Zoeterwoude-Dorp die met een aantal ouderen naar de winkelochtend kwam, was vol lof voor de organisatoren. “Onze gasten waren blij. De meeste gasten komen niet meer zo vaak in de Winkelhof. ‘Iedereen was zo aardig’, zeiden ze”, liet Oosterheert weten.

De winkelochtend voor ouderen werd in 2001 voor het eerst georganiseerd door de toenmalige ouderenstichting Pluspunt. Toen Pluspunt per 1 januari 2019 werd opgeheven, nam Annemiek de Groot met haar bedrijf Things2Do het stokje over, waarbij ze ondersteuning kreeg van welzijnsorganisatie Incluzio. De afgelopen twee jaar gooide corona roet in het eten maar nu kon de twintigste editie dan eindelijk toch plaatsvinden. Deze werd georganiseerd door  Things2do, verpleeghuis Leythenrode, Gemiva-SVG (locatie Gading) en Incluzio Leiderdorp met (financiële) steun van de winkeliers, Wereldhave, Fonds 1818 en Fonds RCOAK.


Uit de krant