Mogen de lotenverkopers dit jaar ook weer op uw steun rekenen?
Mogen de lotenverkopers dit jaar ook weer op uw steun rekenen? Foto: MEREL V DOOREN

9 verenigingen uit Leiderdorp gaan loten verkopen via de Grote Clubactie

Algemeen Maatschappelijk

Zaterdag 24 september starten 9 verenigingen uit Leiderdorp met de verkoop van loten van de Grote Clubactie. Het gaat om Basketball-Vereniging Leiderdorp, Zwem- en Polovereniging De Kleine Does, de Leiderdorpse Reddingsbrigade, Scouting Vadedo, Ruitervereniging Liethorp, korfbalvereniging Velocitas, jeu de bouleclub De Boulende Stier, voetbalvereniging R.C.L. en studentenroeivereniging Asopos De Vliet

De Grote Clubactie, die dit jaar voor de vijftigste keer wordt gehouden, is de grootste, en meest breed gedragen, fondsenwervende actie voor sport-, cultuur- en hobbyverenigingen. Door loten te verkopen, dragen leden actief bij aan het realiseren van hun verenigingsdoelen. Van elk verkocht lot gaat 80 procent direct naar de clubkas.

Het lokale karakter is nog steeds de grote kracht: je koopt een lot van een bekende om een plaatselijke vereniging te ondersteunen. Zo geven de vrijwilligers de eigen sportvereniging, hobby- of culturele clubs, carnavals- of muziekverenigingen - een financieel steuntje in de rug. Het sociale effect van de Grote Clubactie is eveneens groot. Met z’n allen loten verkopen brengt een extra gevoel van saamhorigheid binnen de club. 

Frank Molkenboer, Algemeen Directeur van de Grote Clubactie: “Vorig jaar werd nog een recordopbrengst van 10,7 miljoen euro opgehaald, we hopen dit nieuwe record tijdens het jubileumjaar te verslaan!”

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant