Het vernieuwde schoolplein van De Bron toen het net klaar was. Helaas worden nu regelmatig vernielingen aangericht door vandalen.
Het vernieuwde schoolplein van De Bron toen het net klaar was. Helaas worden nu regelmatig vernielingen aangericht door vandalen. Foto: PR

Vandalen houden huis op schoolplein De Bron

Algemeen

Het vorig jaar vernieuwde schoolplein van de Leiderdorpse basisschool De Bron is de laatste tijd doelwit van vandalen. Op aanraden van de wijkagent vraagt schooldirecteur Arjan Harskamp in een huis-aan-huis verspreidde brief aan buurtbewoners om een oogje in het zeil te houden.

Door: Corrie van der Laan

In de meivakantie van vorig jaar is het plein van de school aan de Vronkenlaan totaal gerenoveerd en heringericht met nieuwe speeltoestellen, een natuurbelevingszone en een nieuw voetbalveld. Buiten schooltijden zijn kinderen uit de buurt welkom er te komen spelen, maar het plein trekt de laatste tijd ook ongewenste gasten die vernielingen aanrichten. “Denk aan brand in de kledingcontainer, de wilgentunnel is gesloopt, de vlaggenmast staat scheef en deze week zijn er ook (op maat gemaakte) stenen uit het plein gehaald bij de palen van het schaduwdoek. Daarnaast is er deze week drugs op het plein aangetroffen”, schrijft Harskamp in een brief van 8 september aan de buurtbewoners.

De vernielingen zijn eind vorig schooljaar begonnen, licht leerkracht Lenneke Balyon toe. Zo is ook het nieuwe bijenhotel gesloopt dat leerlingen samen met vrijwilligers gemaakt hadden. De druppel die de emmer deed overlopen is dat vorige week twee dagen achter elkaar zakjes met wiet zijn gevonden in de schooltuin. “De wijkagent komt extra vaak langs en ook ouders die in de buurt wonen hebben al aangegeven dat ze regelmatig een kijkje gaan nemen”, weet Balyon. Maar dat is nog niet effectief genoeg gebleken. Daarom heeft directeur Harskamp in overleg met wijkagent Jacco Bontes besloten de hele buurt om hulp te vragen bij het toezichthouden op het schoolplein. 

Wie een verdachte situatie ziet, wordt verzocht direct contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844.

Wie zaken omtrent de vernielingen wil doorgeven aan of bespreken met de school, kan dat natuurlijk ook doen.

Uit de krant