Een picknick was onderdeel van de zeer gewaardeerde verwenmiddag.
Een picknick was onderdeel van de zeer gewaardeerde verwenmiddag. Foto: PR

Verwenmiddag voor gastgezinnen Oekraïense vluchtelingen

Algemeen Maatschappelijk

Dat Leiderdorpers als gastgezin optreden voor vluchtelingen uit Oekraïne is bekend. Minder bekend is dat de opvang van vluchtelingen wel de nodige organisatie en flexibiliteit vereist. En hoe langer de oorlog in Oekraïne duurt, hoe meer er van de gastgezinnen wordt gevraagd. Reden genoeg voor Rotary Club Leiderdorp om de gastgezinnen onlangs in het zonnetje te zetten en ze te laten genieten van een ontspannen middag op en rond het water.

Mede door het mooie weer werd de georganiseerde boottocht en picknick meer dan op prijs gesteld. De reacties op het initiatief van de Rotarians waren dan ook bijzonder positief. Stuk voor stuk gaven de deelnemers aan te hebben genoten van de uitstekende organisatie, de koffie met gebak, de ontspannen tocht op het water en de heerlijk verzorgde picknick en aangeklede borrel. De boottocht werd ook gewaardeerd omdat het een prima gelegenheid was om ervaringen tussen gastgezinnen onderling uit te wisselen. “De oprechte belangstelling die er voor ons als gastouders was, voelde zó goed”, vatte één van de deelnemers het kernachtig samen.

Rotary Club Leiderdorp is een actieve serviceclub in Leiderdorp. De club staat midden in de samenleving van Leiderdorp en omgeving. Regelmatig worden activiteiten ontwikkeld voor goede of maatschappelijke doelen.

Heerlijk met de sloep door het Groene Hart.

Uit de krant