De Vadedoplas in de Munnikkenpolder.
De Vadedoplas in de Munnikkenpolder. Foto: WH

Zwemlocatie Vadeloplas krijgt nog groen licht

Algemeen

Steeds meer zwemlocaties in de regio worden afgekeurd door aanwezigheid van blauwalg. Maar de zwemlocatie bij de Vadedoplas in het Leiderdorpse Munnikkenpolder krijgt vooralsnog groen licht. 

Tijdens het badseizoen, van 1 mei tot 1 oktober, worden officieel aangewezen buitenzwemlocaties regelmatig gecontroleerd op verontreinigingen. Op de website zwemwater.nl is te zien waar het water veilig en schoon is, waar een waarschuwing geldt en waar zwemmen afgeraden wordt of verboden is. 

Volgens de site is het water bij de Vadedoplas nog schoon en veilig. Ook het water bij  Koudenhoorn (Warmond) en in recreatiegebied Vlietland (Voorschoten) is nog goedgekeurd.  Maar met deze temperaturen kan dat snel veranderen. Dus wie wil gaan zwemmen in natuurwater doet er goed aan om op zwemwater.nl te kijken op welke locaties dit veilig kan. 

Plekken in de regio met een negatief zwemadvies zijn onder meer strandje aan ’t Joppe in de Merenwijk en waterspeelplaats Cronesteyn in Leiden en de Klinkenbergerplas in Oegstgeest.  

Uit de krant