Nu wordt er nog druk verbouwd maar hier komt i-KOOK.
Nu wordt er nog druk verbouwd maar hier komt i-KOOK. Foto: Corrie van der Laan

Twee gaten gevuld op De Baanderij

Algemeen Ondernemers

Twee lege plekken op winkelboulevard De Baanderij in Leiderdorp zijn opgevuld. Waar tot begin maart dit jaar dierenspeciaalzaak Jumper zat, aan de Zijlbaan 30, opende afgelopen zaterdag badkamerspecialist Sanidirect. We schreven daar vorige week al over (klik hier voor artikel). Om de hoek, aan de Vlasbaan 3, wordt het pand waar tot 1 mei discounter Action gevestigd was, omgebouwd voor keukenwinkel i-KOOK.

De eerste i-KOOK winkel werd geopend in 2001. Inmiddels zijn er 27 vestigingen door het hele land. Volgens de website is de missie van de keten ‘voor iedereen persoonlijke aandacht en begeleiding met als uitkomst een unieke, kwalitatieve en betaalbare keuken’.

Wanneer de Leiderdorpse vestiging opent is nog niet duidelijk, dat hangt af van wanneer de verbouwing klaar is en de definitieve vergunning afgegeven wordt.

Action en Jumper moesten eerder dit jaar sluiten omdat ze niet in het bestemmingsplan voor het bedrijventerrein passen. De gemeente had ze weliswaar een omgevingsvergunning verleend, maar dat was onterecht, oordeelde de Raad van State. Op een bedrijventerrein mag alleen ‘perifere detailhandel’, winkels die zodanig grote goederen verkopen dat ze niet inpasbaar zijn in een regulier winkelcentrum. En dat geldt niet voor Action en Jumper. Een keukenzaak en badkamerzaak vallen wel onder de definitie van perifere detailhandel.

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant