Vorig jaar hadden 142 gemeenten in Nederland in Klimaatburgemeester. Leiderdorp moest het toen zonder doen, maar hoopt dat het dit jaar wel lukt.
Vorig jaar hadden 142 gemeenten in Nederland in Klimaatburgemeester. Leiderdorp moest het toen zonder doen, maar hoopt dat het dit jaar wel lukt. Foto: PR

Wie wordt de Klimaatburgemeester van Leiderdorp?l

Algemeen Duurzaamheid

Wie wordt de Klimaatburgemeester van Leiderdorp? De Nationale Klimaatweek is dit jaar van 31 oktober tot en met 6 november. Dan komt heel Nederland in actie om te laten zien welke klimaatstappen zij nemen. Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat laat als initiator zien wat er allemaal in Nederland gebeurt om de CO2-uitstoot te verminderen om de klimaatdoelen van 2030 te halen, maar ook wat er nog nodig is. Zij zijn op zoek naar Nederlanders die zich al inzetten voor een beter klimaat. Ook in gemeente Leiderdorp zoekt het ministerie zo’n ‘Klimaatburgemeester’.

Vorig jaar zetten maar liefst 142 Klimaatburgemeesters zich op hun eigen manier in om een positieve bijdrage te leveren aan het klimaat en inspireerden zij Nederland om bewuster om te gaan met het klimaat. 

Een Klimaatburgemeester deelt zijn of haar verhaal met de lokale media en in hun eigen netwerk en organiseert een actie op 31 oktober in de eigen gemeente (of op een andere dag tijdens de Nationale Klimaatweek) om anderen in beweging te krijgen. Ook kan de Klimaatburgemeester in gesprek gaan met de echte burgemeester over wat er nog moet gebeuren om in zijn of haar gemeente de klimaatdoelen te halen.

Afgelopen jaar had Leiderdorp geen Klimaatburgemeester, maar hopelijk zijn er dit jaar wel aanmeldingen. Bent u een goede kandidaat om de Leiderdorpse Klimaatburgemeester te worden? Of kent u iemand daar die geknipt voor is? Opgeven kan tot en met 30 september via www.nkw2022.nl

Tijdens de Nationale Klimaatweek spelen de Klimaatburgemeesters een belangrijke rol om de rest van Nederland te inspireren zich ook in te zetten. Maar het ministerie vraagt ook organisaties hun beste klimaat beentje voor te zetten. Zijn jullie bezig met het nemen van klimaatbewuste stappen, door CO2 uitstoot te verminderen of energie te besparen, dan kun je je aanmelden als Klimaatsupporter via www.nkw2022.nl.

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant