De Weggeefwinkel voor Oekraïense vluchtelingen is gevestigd in het voormalige kantoor van de gemeentewerf aan de Simon Smitweg.
De Weggeefwinkel voor Oekraïense vluchtelingen is gevestigd in het voormalige kantoor van de gemeentewerf aan de Simon Smitweg. Foto: Corrie van der Laan

Weggeefwinkel zamelt nu ook keukenspullen en huishoudtextiel in

Algemeen Oproep

De Leiderdorpse Weggeefwinkel voor Oekraïense vluchtelingen zamelt nu ook serviesgoed, pannen, keukengerei, beddengoed, handdoeken en keukentextiel in. Daar is behoefte aan omdat mensen die nu nog bij gastgezinnen verblijven later deze zomer verhuizen naar een eigen onderkomen.

Aan de Simon Smitweg in Leiderdorp is sinds half mei een Weggeefwinkel met ontmoetingsruimte en speelkamer geopend voor vluchtelingen uit Oekraïne. De coördinatie is in handen van de Diaconie van de Protestantse Gemeente Leiderdorp. In de winkel is dankzij veel gulle gevers een ruime sortering kinder- en dameskleding te vinden. Hiervoor is de inname tijdelijk gestopt. Ook de speelgoedkast is goed gevuld met spelletjes, knuffels, blokken en puzzels en voor de kleintjes zijn er fietsjes.

Maar er zijn wel andere spullen nodig die de Oekraïeners goed kunnen gebruiken als ze binnenkort een eigen onderkomen krijgen. Het gaat dan om artikelen als borden en bestek, pannen en ander keukengerei, lakens en dekbedhoezen, handdoeken en theedoeken. Al deze zaken kunnen op dinsdag- en donderdag tussen 9.30 en 12.00 uur ingeleverd worden bij de Weggeefwinkel. De ingang is aan de kant van de oprit naar de milieustraat. Witgoed, bedden en meubilair zijn ook welkom en kunnen door de gemeente opgehaald worden. Neem voor informatie of aanmeldingen contact op via leiderdorphelptvluchtelingen@gmail.com.

Uit de krant