Duikers van de brandweer zoeken naar mogelijk andere inzittenden van de auto maar die waren er gelukkig niet.
Duikers van de brandweer zoeken naar mogelijk andere inzittenden van de auto maar die waren er gelukkig niet. Foto: Regio15 / Koen Jongen

Auto op zijn kop in het water

Algemeen

Een automobilist is afgelopen nacht iets na 1 uur in de sloot langs de N445 (verlengde van de Oude Spoorbaan) in Oud Ade terecht gekomen. Voorbijgangers hebben de hulpdiensten gealarmeerd en hielpen de bestuurder uit zijn auto te komen die ondersteboven in het water lag.

Omdat hij niet kon vertellen of hij alleen in de auto had gezeten ging één van de omstanders, een Leiderdorper, het water in om er zeker van te zijn dat alle inzittenden uit het voertuig waren. Duikers van de brandweer hebben de zoektocht later van hem overgenomen. Er bleek gelukkig niemand meer in de auto aanwezig te zijn.

De bestuurder is behandeld door ambulancepersoneel en vervolgens overgebracht naar het ziekenhuis. Op het wegdek zijn duidelijke slipsporen zichtbaar. Vanwege onderzoek naar de toedracht van het ongeval is de N445 tussen Leiderdorp en Roelofarendsveen een tijd geheel afgesloten geweest.

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant