Philip de Jong (in het midden met wit overhemd) wordt in het zonnetje gezet bij Brasserie Park. | Foto: Hannah Rosalie Photography
Philip de Jong (in het midden met wit overhemd) wordt in het zonnetje gezet bij Brasserie Park. | Foto: Hannah Rosalie Photography Foto: Hannah Rosalie Photography

Philip de Jong van Saton Optiek Leiderdorp met pensioen

Algemeen

Op vrijdag 1 juli werd met een receptie bij Saton Optiek Leiderdorp het pensioen van Philip de Jong ingeleid. Hij is bijna 35 jaar Vestigingsmanagers geweest van de winkel in de Winkelhof.

Philip de Jong behaalde zijn opticiensdiploma in 1979 en volgde in 2001 ook nog de opleiding tot optometrist. Sinds de opening van Saton Optiek Leiderdorp in 1988 is Philip als vestigingsmanager het vertrouwde gezicht van de winkel in de Winkelhof. In de loop der jaren bleek Philip een uitstekende mentor voor de jonge leerling-opticiens, wat resulteerde in een nominatie voor Praktijkopleider van het jaar 2010 én de titel Beste Leerbedrijf in 2011. Enkele jaren geleden deed hij reeds een stapje terug om ruimte te geven aan de nieuwe generatie in de vorm van Nina Boer.


De Reünie

Eerder werd voor collega’s, familie en bekenden al een mooie avond georganiseerd bij Brasserie Park in Leiderdorp. Hier werd onder leiding van Rob Kamphues een speciale aflevering van De Reünie gehouden voor Philip en Gerard Hoogduijn, die ook na ruim 35 jaar Saton Optiek met pensioen is gegaan. Gerard is bijna 25 jaar Vestigingsmanager van de winkel in Katwijk geweest. Met onder andere collega’s, oud collega’s en zakenrelaties als ‘klasgenoten’ werden mooie herinneringen opgehaald.

Tijdens de receptie op 1 juli kwamen vele klanten, bekenden en ondernemers uit de Winkelhof Philip de hand schudden onder het genot van een hapje en drankje. Philip gaat nu genieten van zijn welverdiend pensioen.

Uit de krant