Logo leiderdorpsweekblad.nl
<p>Op veel plekken in Leiderdorp staan al openbare oplaadpalen voor elektrische auto&#39;s, zoals hier op het parkeerterrein bij sporthal De Bloemerd.&nbsp;</p>

Op veel plekken in Leiderdorp staan al openbare oplaadpalen voor elektrische auto's, zoals hier op het parkeerterrein bij sporthal De Bloemerd. 

(Foto: Corrie van der Laan)
Duurzaamheid

Vijfde aanbieder oplaadpalen in Leiderdorp

In Leiderdorp zijn straks vijf aanbieders van openbare oplaadpalen voor elektrische auto’s actief. Allego, PARKnCHARGE, Dutch Charge, Orange Charging hebben al palen staan, daar komt nu City Charging bij. Op 30 juni 2022 tekende wethouder Bob Vastenhoud (PvdA-GroenLinks) de overeenkomst met City Charging. 

Doordat er nu vijf aanbieders zijn, kunnen inwoners kiezen. Ze kunnen kiezen voor de partij die het beste aansluit op hun wensen. Dit stimuleert de marktwerking en zorgt voor een beter evenwicht tussen vraag en aanbod. Ook maakt het de keuze voor elektrisch rijden makkelijker. Dit is beter voor een duurzaam Leiderdorp. Een mooie stap om de CO2-doelstellingen te halen. Deze staan in de duurzaamheidsagenda 2017 – 2025.


Bedrijven plaatsen oplaadpalen

 Niet iedereen heeft de mogelijkheid om een elektrische auto op eigen terrein op te laden. Gemeente Leiderdorp vindt dat dit het rijden in een elektrische auto niet mag tegenhouden. Daarom kunnen inwoners openbare oplaadpalen aanvragen. De gemeente heeft gekozen voor het open-marktmodel. Dat betekent dat de gemeente niet zelf oplaadpalen plaatst en exploiteert. Dit doen de genoemde bedrijven. Inwoners die interesse hebben in een openbare oplaadpaal, kunnen contact opnemen met deze bedrijven.


Actie uit duurzaamheidsagenda

Het vinden van meerdere bedrijven is een actie uit de duurzaamheidsagenda van 2017-2025. In deze duurzaamheidsagenda is gemeente Leiderdorp van plan om in 2050 volledig CO2-neutraal te zijn. Maar ook om de CO2-uitstoot voor 2025 te verminderen met 30 procent ten opzichte van 2013. Om deze doelen te bereiken zijn verschillende stappen nodig. Eén van de stappen die bewoners zelf kunnen nemen, is het rijden in een elektrische auto. Met de keuze uit meerdere bedrijven voor de laadpalen, wil gemeente Leiderdorp het rijden in een elektrische auto bevorderen. 

Meer informatie over het aanvragen van oplaadpalen vindt u op www.leiderdorp.nl/oplaadpalen

Meer berichten