Logo leiderdorpsweekblad.nl
<p>Wethouder Daan Binnendijk (geheel links) verrichte samen met enkele bewoners de openingshandeling.&nbsp;</p>

Wethouder Daan Binnendijk (geheel links) verrichte samen met enkele bewoners de openingshandeling. 

(Foto: PR)
Zorg

Verbouwde en uitgebreide woonlocatie Nieuw Buitenzorg feestelijk geopend

Op 25 juni is locatie Nieuw Buitenzorg aan de Wilddreef in Leiderdorp officieel geopend. Dit is een woonlocatie waar mensen met ernstige meervoudige beperkingen wonen. 

Een deel van deze locatie is gerenoveerd en een deel is nieuwbouw. De opening werd gedaan door Daan Binnendijk, wethouder van Leiderdorp, samen met bewoners. Het was een sfeervol feest. De aanwezige ouders, bewoners en omwonenden konden genieten van muziek, dieren om te knuffelen en clowns.

Op de woonlocatie worden bewoners 24 uur per dag verzorgd en begeleid. De locatie is voorzien van een apart dagbestedingsgebouw, de Beleving. Hier is onder andere een muziekkamer en een ruimte waar bewoners kunnen ontspannen en genieten.

Op Nieuw Buitenzorg krijgen bewoners de aandacht van deskundige mensen die van ze houden, die ze ondersteunen als het nodig is en weten los te laten als het kan. Mensen op wie de bewoners kunnen vertrouwen. Die met ze genieten en die ze nabijheid bieden op momenten dat de bewoners daar behoefte aan hebben.

Met de verhuizing van alle huidige bewoners heeft Nieuw Buitenzorg een grote mijlpaal bereikt. Een prachtige, moderne woonplek voor 50 mensen met ernstige meervoudige beperkingen.

Meer berichten