Logo leiderdorpsweekblad.nl
Veel mensen kwamen een kijkje nemen bij de schooltuinen. | Foto: PR
Veel mensen kwamen een kijkje nemen bij de schooltuinen. | Foto: PR

Open avond schooltuinen druk bezocht

Woensdag 15 juni vond de open avond van de schooltuinen in Leiderdorp plaats; het was een drukte van belang. Vanwege het Covid 19 virus was het de afgelopen twee jaar niet mogelijk een open avond te houden.

Dit jaar hebben 300 leerlingen van groep 6 van alle basisscholen in Leiderdorp een eigen tuintje van 4 m2.
Veel kinderen lieten woensdagavond trots hun tuintje zien aan ouders, grootouders en broertjes en zusjes. Ook was er een een speurtocht over het complex. Het was een prachtige avond en de begeleidende vrijwilligers, de zgn. groene brigade, waren ruim vertegenwoordigd en hadden hun handen vol aan het schenken van limonade, uitdelen van de plakjes super verse komkommer uit eigen kas en natuurlijk het beantwoorden van vragen.

Oogst
Het seizoen loopt van april tot oktober. Alle gewassen zijn gezaaid, gepoot en geplant en inmiddels is de sterrekers, radijs, sla, andijvie en snijbiet geoogst. Binnenkort worden de aardappelen gerooid en tijdens de vakantie kunnen de kinderen boontjes komen plukken en de eerste courgettes oogsten. Na de vakantie kan er volop geoogst worden en sluiten de kinderen als groep 7 leerlingen het schooltuinieren af met heerlijke zelfgemaakte groentesoep. Ook de honing vond gretig aftrek. Er is nog een beperkte voorraad over. Belangstellenden kunnen hiervoor terecht op de schooltuincomplex tijdens de lesuren en de algemene werkzaamheden op de woensdagmorgen.

Meer berichten