Logo leiderdorpsweekblad.nl
Surrealistische zwart-wit fotografie van Jiska Wolthaus. | Foto: PR
Surrealistische zwart-wit fotografie van Jiska Wolthaus. | Foto: PR

Art in the Family

De in Leiden woonachtige Jos en Marianne Wolthaus zijn met de kinderen en kleinkinderen weer terug in Zoeterwoude-Dorp. Dit keer om met maar liefst drie generaties en vijf kunstenaars ‘Art in the Family’ aanschouwelijk te presenteren. En juist die verschillende vormen van expressionele kunst komen het best tot z’n recht bij Galerie Kolff aan de Noordbuurtseweg midden in het weidse Groene Hart.

De jeugd de toekomst met de kleinkinderen. Tesse met driedimensionale technieken en Minthe met experimentele fotografie net als opa Jos. Voor zoon Mattijs is het afgebakende kleurrijke grafiek terwijl dochter Jiska surrealistische zwart-wit foto’s laat zien met diepe donkere tinten waar ook weer licht voor nodig is om onbevooroordeeld de werken te observeren. Behoort tot de nieuwe lichting van 100 beste fototalenten van Europa in 2022. Oma Marianne Wolthaus - de Ridder is sterk in combinatietechnieken met textiel en fotografie waarbij het duurzaamheidsaspect bovenliggend is. Opa Jos Wolthaus was predikant in Zoeterwoude en is sinds 2005 met emeritaat. Laat dit keer niet zijn opvallende fotografische werken zien maar laat dat over aan z’n vrouw, kinderen en kleinkinderen. De appel valt ook dit keer niet ver van de stam. Maar zo af en toe brengt Jos nog steeds in de regio en Dorpskerk zijn oecumenische en sociaal gedachtegoed van de kansel te berde. 

De expositie ‘Art in the Family’ is tot en met 28 juni te zien bij Galerie Kolff. De openingstijden zijn op zaterdag en zondag van 14.00 tot 17.00 uur. Het adres van Galerie Kolff is Noordbuurtseweg 2, Zoeterwoude-Dorp.

Meer berichten