Logo leiderdorpsweekblad.nl
De vertrekkende clubtopscorer Sieb Rutgers. | Foto: Jan van der Lubbe.
De vertrekkende clubtopscorer Sieb Rutgers. | Foto: Jan van der Lubbe.

Terugblikken en vooruitkijken bij RCL

nabeschouwing - RCL speelt ook volgend seizoen in de tweede klasse. De ploeg van Hein van Heek eindigde op de zesde plaats en kwam tegen het einde van de competitie nog in de buurt van nacompetitievoetbal.

De laatste vier duels werden onder meer in winst omgezet. Wanneer de KNVB de indeling geografisch gezien zal samenstellen, is de kans groot dat de Racing Club volgend seizoen meer derby’s zal spelen. UVS heeft de tweede klasse wel verlaten, maar Alphia ontsteeg juist de derde klasse. Van de zondag komen Foreholte (Voorhout), ASC (Oegstgeest) en EMM’21 (Roelofarendsveen) over. DoCoS en Kagia (Lisserbroek) waren ook dit seizoen al de tegenstander. Het kan nog zijn dat TAVV zich aan het rijtje toevoegt via de nacompetitie.

Victorie en verlies
De teller van RCL is uitgekomen op 42 punten uit vierentwintig wedstrijden. Dertien zeges werden er geboekt en acht keer moest de tegenstander gefeliciteerd worden. Op eigen bodem vergaarde RCL 22 punten met een doelsaldo van 23 voor en 20 tegen. Dat betekende een zevende plaats. Uit werden twintig punten opgehaald met een doelsaldo van 19 voor en 17 tegen. Dat betekende een vijfde plaats. De grootste thuiszege werd geboekt tegen Van Nispen (4-1). In het uitduel werd wel verloren van de nummer laatst. Opvallend genoeg won de hekensluiter op eigen veld ook van DoCoS en Kagia en daarmee zijn de drie overwinningen van de afzakkende ploeg benoemd. In de Bloemerd ging het twee keer fors mis. Tegen zowel DoCoS als Te Werve werd er met 1-4 verloren. De grootste uitzege werd geleden in en tegen Berkel (1-4). Op bezoek bij UVS in de Kikkerpolder kreeg RCL juist een oorveeg met 6-0. De uiteindelijke kampioen werd in Leiderdorp dan weer wel getrakteerd op een 2-0 nederlaag. In de eerste periode pakten de mannen van Hein van Heek vijftien punten, terwijl de tweede periode liefst zeventwintig punten opleverde met onder meer negen overwinningen.

Blijvers en gaanders
Clubtopscorer werd Sieb Rutgers met niet minder dan zestien treffers. Helaas voor rood en wit verkast de aanvaller naar nu derde divisionist FC Rijnvogels. De andere doelpuntenmakers: Roy Weenink (6), Jake van Heusden (4), Tommy Sinteur (4), Robin en Pascal Brasker (3), Jesper van Overloop (2), Nick van Bemmel (1), Max van Gent (1), Michael Schouten (1) en een eigen doelpunt kon worden gevierd. Voor komend seizoen blijven de meeste spelers de club trouw, maar naast Rutgers zal de Leiderdorpse staf het ook moeten stellen zonder onder meer Nick van Bemmel en Youri de Boer, die lager gaan spelen. Michael Schouten stopt vanwege aanhoudend blessureleed. Het complete overzicht is hieronder terug te vinden.

Blijvers: Rodney Beij, Ali Barokzay, Joe van Heusden, Matthijs Poelman, Max de Graaf, Glenn Sloos, Robin Brasker, Pascal Brasker, Stefan Bons, Jesse Brouwer, Max van Gent, Benjamin de Groot, Jeffrey Gordijn, Jake van Heusden, Michel de Jong, Jarne Kanbier, Thomas de Klerk, Mitchell Kroon, Mitchell de la Mar, Jesper van Overloop, Nick van der Reijden, Booij Ridder, Stijn Roos, Thijs Roos, Sjors Schouten, Tommy Sinteur, Roy Weenink, Wouter Planje.

Nieuw: Brian Bor (SV Aarlanderveen), Max Zeelenberg (Rijnsburgse Boys), Lars Verdel (EMM’21), Joshua Janssen, Tjark Langezaal, Teun Schneiders, Rick de Groot, Delano Hoogendam (allen eigen jeugd), Mark van der Tak (lager elftal), Juek Slottje en Mark van der Velden (Onder 23).

Vertrekken: Nick van Bemmel, Youri de Boer, Kai Vijlbrief, Stan van Haasteren, Luc Eijsermans (allen lager elftal), Jasper Voskuil (gestopt), Michael Schouten (gestopt), Sieb Rutgers (FC Rijnvogels).

Bron: LeidenAmateurVoetbal

Meer berichten