Logo leiderdorpsweekblad.nl
<p>Samen opwarmen.</p>

Samen opwarmen.

(Foto: archief)

Midzomerloop Leiderdorp: meer dan alleen lopen

lopen n De inschrijvingen zijn volop gaande, digitaal via www.midzomerloopleiderdorp.nl en bij Runnersworld Leiden, Sport 2000 en Praxis. Toch is er veel meer gaande dan inschrijven en meedoen aan de kinderloop, de 6.3 en 10.3 kilometer door de fraaie Boterhuispolder. De organisatie maakt er een compleet programma van.

Op 1 juli wordt er ‘s morgens al begonnen met het afzetten van het start- en finish gebied.      ’s Middags zal de mooie locatie van RCL in gereedheid worden gebracht voor de deelnemers die op de dag zelf toch besloten hebben om mee te doen, zullen er schone kleedkamers beschikbaar zijn en een beveiligde tassengarderobe geopend worden. Buiten worden bij start en finish de nodige versierselen aangebracht en zal het geluid worden getest zodat de omroepster Shirley Lucas de deelnemers aan de toeschouwers kan voorstellen en de laatste mededelingen duidelijk kenbaar kan maken. Op een leuke en enthousiaste manier zal zij dan later de deelnemers bij binnenkomst de waardering geven die zij verdienen. 

Warming up
Voor de start van de lopen valt er nog veel meer te doen op de Bloemerd. Iedere deelnemer kan meedoen aan de warming-up die op professionele wijze door fitnesscoach Nathalie Beekman zal worden gegeven. Nathalie is erg bekend in de wereld van groepsbeweging en een van haar bekendste acties is het balkonbewegen waarmee zij velen oefeningen liet doen die er anders bij ingeschoten waren. En dan na de lopen een gezellige bijeenkomst. In de voetbalwereld wordt dit weleens de derde helft genoemd maar de insteek is hetzelfde: gezellig napraten met een hapje en een drankje. Deelnemers die vooraf hebben ingeschreven kunnen dan genieten van een barbecue en anderen kunnen zich daar op dezelfde dag voor aanmelden waarbij dan wel geldt: op=op. Dit wordt verzorgd door van Bemmelen Outdoor. Tijdens deze gezellige nazit zullen ook de winnaars worden gehuldigd op het balkon bij RCL en worden hun de prijzen en bloemen uitgereikt. Al dit extra’s wordt naast Bemmelen Outdoor mogelijk gemaakt door Sport 2000; Ranzijn, Albert Heijn Santhorst, Praxis Leiderdorp, RCL, van Beukering Support en Stichting Sport in beeld. Op dit moment wordt nog gekeken naar de haalbaarheid van andere nevenactiviteiten. De komende weken zal daar meer informatie over komen. Ook is er nog een dringende behoefte aan vrijwilligers voor diverse functies. 

Heb je zin om mee te werken aan het succes van dit evenement maak dan eens een kennismakingsgesprek met Henk Morsch, tel. 06-26342128 of stuur een mail naar
henk.morsch@gmail.com.

Meer berichten