Logo leiderdorpsweekblad.nl
Een mooie dag bij VIJL. | Foto: Gé Wijnands
Een mooie dag bij VIJL. | Foto: Gé Wijnands

Zuid Hollands Kampioenschap Inline skaten 2022

Na 2 jaar afwezigheid stond zondag 12 juni in het teken van het Zuid Hollands Kampioenschap Inline Skaten. Op de skeelerbaan van Vereniging IJssport Leiderdorp streden 75 kinderen, die woonachtig zijn in Zuid Holland, in de leeftijd van 6 t/m 18 jaar om de titels. Mede door het mooie weer en het enthousiasme van de kinderen was het een zeer geslaagde dag.

Afgelopen zondag waren op de zonovergoten skeelerbaan van VIJL in het Weteringpark de Zuid Hollandse Kampioenschappen Inline voor jeugd. Door de 87 deelnemers werd er in 7 categorieën jongens en meisjes, leeftijd van 6 tot en met 18 jaar, gestreden om de Zuid-Hollandse titels inline. De Leiderdorpse deelnemers deden het prima met een eerste plek bij de dames junioren-B voor Angel Daleman en een derde plek voor Bo Hoogvorst bij de dames kadetten. Bij de dames pupillen1 deed Vivienne Bodijn en Mayra Zwaan bij de dames pupillen2 hun wedstrijdervaring op voor een volgende stap naar een podiumplaats.

Voor het kampioenschap werden verschillende afstanden gereden. Allereerst was er een tijdrit over 300 meter met vervolgens voor Angel en Bo een rit inline over 1000 meter. Na een korte pauze werd de wedstrijdcyclus afgesloten met een puntenkoers. Elke ronde wordt er gesprint om de punten en wie de meeste punten haalt gaat er met de winst van dit onderdeel vandoor. Door de meerdere sprints en langer te verrijden afstanden gaven de puntenkoersen spannende wedstrijden te zien. Angel toonde nogmaals haar klasse door de gezamenlijke puntenkoers heren en dames junioren B en A met voorsprong te winnen.

Voor Bo en Angel was het ZHK tevens een mooie generale repetitie voor het Daikin NK Inlineskaten Weg & Marathon op vrijdag 24 en zaterdag 25 juni in Achterveld.

Meer berichten