Logo leiderdorpsweekblad.nl
Marian Luijendijk Reikt de wisselprijs uit aan Peter van den Wijngaard. | Foto: PR
Marian Luijendijk Reikt de wisselprijs uit aan Peter van den Wijngaard. | Foto: PR

Fotoclub Daguerre Leiderdorp kiest Foto van het Jaar 2022

Vorige week, op 30 mei,  is weer de foto van het jaar 2022 gekozen door de leden van Daguerre. De verkiezing is digitaal gebeurd.

Voorafgaand aan de bekendmaking werden tijdens de laatste bijeenkomst van dit verenigingsjaar alle foto’s uitgebreid besproken. Dit jaar ging dat aanvankelijk via ZOOM bijeenkomsten maar gelukkig konden we snel en ook nu weer met de leden bij elkaar over de foto’s van gedachten wisselen.
Voorzitter Marian Luijendijk reikte de wisselprijs, een beeldje van een fotograaf, uit aan de winnaar Peter van den Wijngaard. Bijzonder was dat hij ook de tweede prijs in de wacht sleepte!

Thema’s
De winnende foto was een landschapsopname maar de ingestuurde foto’s omvatten ook foto’s van o.a. natuur, dieren, mensen, architectuur, stillevens, macro-opnamen en creatieve bewerkingen van foto’s. Kortom een breed palet van soorten fotografie. Deze zomer is het weer tijd voor fototrips en we zijn benieuwd naar de oogst als we in september weer elke 14 dagen bij elkaar komen in het Zijlkwartier.

Over Daguerre
Daguerre is een een club waar mensen al al 70 jaar (!) plezier beleven aan aan de fotografie. Tijdens de bijeenkomsten laten de leden elkaar foto’s zien, om te (laten) waarderen en positief bekritiseren. Er zijn diverse werkgroepen. onder andere voor natuurfoto’s, portretten, abstracte fotografie en landschapsfotografie. Ook liefhebbers van (digitale) fotobewerking komen aan hun trekken. Recent zijn een groep met avondfotografie en een groep met panoramafotografie bezig geweest tijdens fototrips.

Voor meer informatie en natuurlijk mooie foto’s:
www.fotoclub-daguerre.nl.

Meer berichten