Logo leiderdorpsweekblad.nl

“Doeshavenconcert is een verbindend evenement”

muziek - Het gratis Doeshavenconcert dat op 17 juni voor de zesde keer wordt gehouden is ‘voor en door Leiderdorpers”. Een thema dat niet zomaar is gekozen, zo laat burgemeester Laila Driessen weten.

De gedachte achter het concert is dat voornamelijk artiesten uit Leiderdorp met hun optreden het Leiderdorpse publiek een fantastische muzikale avond bezorgen. Maar ook de vele vrijwilligers maken met hun inzet het evenement mogelijk voor hun dorpsgenoten. Zo regelen zij talloze dingen waaronder de opbouw van het podium en het maken van het programma.  Burgemeester Driessen is dan ook reuze blij dat na een onderbreking van twee jaar wegens corona de organisatie van het concert meteen op voldoende vrijwilligers kon rekenen. Iets dat de burgemeester eigenlijk wel had verwacht. “Leiderdorp is een hechte gemeenschap met veel vrijwilligers. Zij zijn de drijvende kracht achter de vele activiteiten in ons  dorp. Daar ben ik als burgemeester bijzonder trots op. Ook bij het Doeshavenfestival stonden de vrijwilligers meteen weer enthousiast klaar”, aldus een dankbare Driessen.  Dat geldt natuurlijk ook voor de sponsoren, voegt ze daaraan onmiddellijk toe. “Ook zij zijn onmisbaar. Zonder hun ondersteuning geen concert”, benadrukt de burgemeester.

Jong talent
De organisatoren hebben een uitgebreid programma samengesteld met  gevarieerde muziek waaronder shanty, pop, klassiek en ‘rockabilly’, een mix van rock-‘n-roll en ‘hillbilly’. Dansgroepen zorgen voor de omlijsting van het geheel. “Heel bijzonder ook zijn de optredens van Leiderdorps jong talent”. Het is belangrijk, zo verklaart de burgemeester, dat de jeugd om zich verder te kunnen ontplooien, eveneens een podiumplek krijgt. Met het Flyboard Team wordt het concert spectaculair afgesloten.  De burgemeester is de initiatiefnemer en drijvende kracht achter het concert op het water. Haar voorbeeld is, zo zegt ze, het Prinsengrachtconcert. Het leek haar geweldig iets vergelijkbaars in Leiderdorp te creëren. Inmiddels is het in 2014 gelanceerde Doeshavenconcert tot Driessen’s vreugde een blijvertje gebleken. “Prachtig om te zien hoe iedereen geniet van een hapje, drankje en gevarieerd programma. Dit alles verbindt mensen”, concludeert ze tevreden.

Het Doeshavenconcert begint op 17 juni om 19.30 uur met optredens van Leiderdorps jong talent. Het hoofdprogramma start om 21.00 uur. Toegang is gratis dankzij sponsoren. Wie een boot heeft kan daarop het concert bijwonen. Bezoekers op de kade moeten zelf een stoeltje of plaid meenemen. Het concert wordt georganiseerd door de gemeente Leiderdorp en Watersportvereniging Doeshaven en gesponsord door Toyota Van Haasteren, de Brasseriegroep, Sport 2000 Leiderdorp, Rabobank, ondernemer Jan Spelt, Bodytec Leiderdorp, Doe-het-zelf-bouwmarkt Praxis Leiderdorp, Woonboulevard De Baanderij, Garage Achthoven, Du Prie Bouw en Ontwikkeling. 

Meer berichten