Logo leiderdorpsweekblad.nl
<p>Op 21 juni is er een tweede open repetitie bij Apassionato. | Foto: PR&nbsp;</p>

Op 21 juni is er een tweede open repetitie bij Apassionato. | Foto: PR 

Open repetitie bij koor Appasionato

muziek - Gemengd koor Appassionato in Leiderdorp organiseerde dinsdag 24 mei een  geslaagde Open  Repetitie avond voor belangstellenden in basisschool ’t Bolwerk, hun repetitielocatie. Van het uitgebreide repertoire – wereldmuziek, licht klassiek, pop, musical en filmmuziek – kwam deze avond het thema “Wereldmuziek” aan bod. De volgende Open Repetitie op 21 juni heeft als thema Musical- en filmmuziek. Tijdstip 19.45 – 22.00 uur. Toegang gratis.

De bezoekers konden komen kijken en luisteren hoe het toegaat bij zo’n koorrepetitie en ontvingen een muziekmap, zodat iedereen die dat wilde kon meezingen.

De gasten werden verwelkomd met een korte inleiding door Paula Combee waarna dirigente Sanneke Hendrich het koor de stem liet ‘losmaken’ met wat inzing-oefeningen. Zij liet zien en horen hoe de meerstemmigheid van een lied stapsgewijze wordt opgebouwd en hoe die stemmen dan tenslotte samenvloeien tot één harmonieuze klank. Deze avond had zij een dubbelfunktie: dirigent en pianist! Dat wisselt per week. Om de week neemt vaste repetitor Monique van Gils plaats achter de piano en kan Sanneke zich volledig richten op het dirigeren. Daarna startte de eigenlijke repetitie met een dwarsdoorsnede van het wereldrepertoire van klassiek tot hedendaags: van Hambani Kahle, La Paz del Senor, Sakura, Dover Cliffs, Stemning tot Shaffy. Er werd enthousiast meegezongen.

Na afloop van deze geanimeerde avond werd, onder het genot van een hapje en een drankje, nog lang nagepraat door bezoekers en koorleden.
Interesse om ook kennis te maken met Appassionato? U kunt zich aanmelden voor de tweede Open Repetitie op 21 juni, met als thema engelstalige  Musical- en filmmuziek. info@appassionato.nl. ww.appassionato.nl.


Meer berichten