Romy Siera haalt in de allerlaatste seconden al vallend uit en scoort de dik verdiende gelijkmaker.
Romy Siera haalt in de allerlaatste seconden al vallend uit en scoort de dik verdiende gelijkmaker. Foto: Gert Jan van Heyningen

Romy Siera schiet RCL vrouwen in slotminuut naast Sparta

Algemeen

VOETBAL n Een goed en spannend duel in de Hoofdklasse vrouwen tussen RCL en Sparta Rotterdam. Wel apocalyptische slotminuten waarin Sparta volledig tegen de verhouding in op voorsprong kwam. Vervolgens was het in de laatste seconden duiveltje uit het doosje Romy Siera die de stand met 1-1 weer in evenwicht bracht. Dat voelde als pure winst en werd gevierd alsof het kampioenschap van de Hoofdklasse was binnengesleept. 

Tekst en beeld: Gert Jan van Heyningen

RCL startte sterk en speelde het leer in hoog tempo rond. Zette druk en creëerde een hoeveelheid mogelijkheden om van te watertanden. Sparta probeerde wel onder die pressie uit te komen maar de rood witte brigade voerde de regie van het duel. Kansen voor Annebel Schoonderwoerd, Yara Haasnoot, Romy Siera en Geke Maat. De Leiderdorpsen hadden ruim afstand moeten nemen maar de meiden speelden wel het derde duel in het tijdsbestek van een week.

Veerkracht
Annebel Schoonderwoerd kreeg in het begin van de tweede helft weer zo’n fraaie mogelijkheid en ook metervreter Susanne Hoogenboom was er wel heel dichtbij. Het lukte maar niet om het verschil te duiden. Het tempo ging omlaag en dat speelde Sparta in de kaart. Het tij keerde en nu kreeg de ploeg uit Rotterdam een aantal mogelijkheden. Nadat twee doelpunten van Sparta waren afgekeurd wegens buitenspel was het genoeg. RCL toonde opnieuw veerkracht en pakte de draad weer op. Door de pressie van de Leiderdorpsen kreeg Sparta de ruimte om te counteren. Dat met succes in de 85e minuut. Het was Fleur Mol die ruimte kreeg en Hannah van den Heuvel passeerde. RCL op achterstand met nog slechts vijf minuten te gaan maar de ploeg van coach Bensaid liet niet met zich sollen door het vertragende spel van Sparta. In de allerlaatste seconde ontfutselde Romy Siera het leer van Annick van Boxtel en schoot van net buiten de zestien raak. Een voltreffer van jewelste en het gelijkspel voelde als het behalen van een kampioenschap waarbij zelfs voorzitter Dick van der Bijl zich volledig thuis voelde op de grasmat.

Karakter
Het was het laatste thuisoptreden van de rood-witte ploeg onder leiding van coach Mohamed Bensaid. Hij was maar wat blij met het dik verdiende punt en complimenteerde zijn meiden voor de uitstekende resultaten in de afgelopen periode. “De doelstellingen zijn behaald en de ploeg heeft zelfvertrouwen, passie, visie en toont karakter. Dat met een stukje bewustwording om er met elkaar maar ook voor elkaar te zijn om gezamenlijk succes te behalen”, aldus Bensaid.

De ploeg gaat eindigen in de middenmoot van de Hoofdklasse en daar zag bij de start van de competitie helemaal niet naar uit. Het was een seizoen met de nodige hobbels en een te smalle selectie maar RCL is nu nog steeds in de race om zelfs een periodetitel binnen te slepen. Zaterdag de laatste ronde in de competitie. RCL speelt uit tegen Barendrecht en de aftrap op Sportpark de Bongerd is om 15.00 uur.

Uit de krant