Ivar van Driel in actie tegen BEP op 9 oktober 2021 (Archief) door Frans van Herwijnen

Moeilijke eerste helft doet Velocitas 1 de das om

Algemeen

volleybal - Afgelopen zaterdag is Velocitas 1 in Purmerend om uit te spelen tegen BEP 1. Een lastige wedstrijd, waar Velocitas vooral in de tweede helft het spel in handen heeft. Helaas is dit niet genoeg om punten te halen en bij het eindsignaal komen de Leiderdorpers te kort. De wedstrijd is besloten met een score van 16 – 12.

De eerste helft begint goed voor zowel de thuis- als de uitspelende ploeg. De score loopt gelijk op en de teams zijn aan elkaar gewaagd. Een aantal mooie schoten brengt de stand al snel tot 3 – 3. Dan komt BEP 1 beter in de wedstrijd en begint het team steeds meer te scoren. Velocitas heeft moeite om mee te komen. De verdediging heeft het zwaar en in de aanval speelt de wind zijn parten. Het lukt maar niet om de kansen af te ronden voor Velocitas. BEP weet wel te scoren en loopt met deze goals steeds verder uit. De teams gaan de rust in met een stand van 12 – 5 op het bord.

Druk op de ketel
Gelukkig is de wedstrijd nog niet gespeeld en is er nog een tweede helft om terug te komen. Velocitas blijft koel en de spelers weten elkaar steeds beter te vinden. In de verdediging blijven de heren goed voorverdedigen zodat de dames meer druk kunnen geven op hun tegenstanders. Dit maakt het scoren voor BEP 1 beduidend lastig. In de aanval is er voor Velocitas meer kans om te scoren en daar maakt het team gretig gebruik van. Met een arsenaal aan doorlopen, schoten en korte kansen loopt Velocitas steeds meer in op BEP.

Gemengde gevoelens
Met nog tien minuten te spelen zijn de teams maar drie punten van elkaar verwijderd. Velocitas vecht voor deze punten maar het mag niet baten. Met een laatste schot van BEP komt de eindstand neer op 16 – 12. Velocitas baalt van de moeilijke eerste helft en voelt dat er meer in had gezeten, maar is tegelijkertijd trots op de betere tweede helft.

Blik vooruit
Velocitas verliest hiermee ook uit van BEP, maar met een betere eindstand dan vorige keer. Waar het vorige duel tegen BEP eindigde in een 10 – 19 voor BEP zijn de teams deze keer maar vier punten van elkaar verwijderd. Velocitas staat op dit moment met drie punten op de laatste plek in de poule. Nu moet de blik weer vooruit naar zaterdag 11 juni. Er worden nog twee wedstrijden gespeeld, de eerste thuis tegen GKV en de laatste uit bij Unitas.